Mit csináljak kb. 5 tojásfehérjéből, ha nem akarok süteményt? (tudásbázis)
Ha van (vagy veszel) darált mandulát, csinálj IGAZI marcipánt!
A feles marcipán ugyanannyi porcukor, mint manduladara vagy -por, és gyurhatóságig a tojásfehérje. Aztán szárítani kell. Sütőben a legalacsonyabb fokon, résnyire nyitva az ajtót.
Aztán még a kamrában is. De karácsonyra kész lesz.
Ilyent a cukrászok nem csinálnak, ez "ősi" recept.
A harmadosnál természetesen a cukor a több, meg dolgoznak negyedessel is.
Én a boltban szoktam nézni a marcipán mandulatartalmát, aszerint vásárolok.
Lehet még keserűmandulával is turbózni (aroma), kissé zöld lesz.
Hagymás-szalonnás sült tojásfehérje
pár darab tojásfehérje
vöröshagyma
szalonna
bors, fokhagymapor
zsiradék
(zsemle)
A vöröshagymát félkarikára vágtam, a szalonnát csíkokra. Összekevertem őket és fokhagymaporral, borssal jól megfűszereztem. Egy serpenyőt elővettem és beleraktam a hagyma-szalonna keveréket (ha kell, pici zsiradékot tehetünk alá), sütni kezdtem. Amikor már úgy gondoltam, beleborítottam a tojásfehérjéket csak úgy simán, és kevergetve megsütöttem. A lényeg az, hogy ne legyen nyers - így csak addig sütöttem, amíg teljesen összeállt.
Zsemlékbe halmozva tálaltam. (megszórtam törött borssal a halmok tetejét)
cseréljünk, én adok 5 egész tojást, te meg adod az 5 fehérjét:)
Diéta miatt nem fogyasztom a sárgáját és így nehéz vele mit kezdeni:)
Vagy adok mellé sárgáját:)
omlettet!:)
Nagybátyámnak diétázni kell, ő pl. sárgájával nem is ehet!
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak szerintetek, ha le akarok legalább 20 kg-ot fogyni, de reggel 8 körül, délben fél 1 körül és este fél 8 körül tudok enni?
- Estére mindíg bedagad a lábam... Mit csináljak, ha szoknyát akarok felvenni, mivel tudom leapasztani hamar?
- Mit csináljak? Elsóztam a darált húst, amiből fasírtot akarok csinálni.
- Most vettem egy Samsung s5230 mobilt, és hogyha ki akarok lépni a fényképezőből néha lefagy, szerintetek mit csináljak?
- Szertornára járok, és a tanárom azt mondta, diétáznunk kell. De én egyáltalán nem akarok fogyni. Mit csináljak? Van esetleg ötlet?
- Leveles tésztából milyen túrós süteményt csináljak, ami nem tartalmaz tojást?