Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat? (beszélgetés)
Nos, megérkezett az új sütő. Alig kevéssel nagyobb, mint az előző volt, elfér.
Belül tágasabb, és habár a fűtőszálak ennél is csupaszon állnak (ez egyetlen fényképen látható a neten, de ott is csak nehezen vehető észre), a belseje könnyebben tisztíthatónak tűnik.
Eddig csak egy ételmelegítés történt, de ma kenyeret sütök benne.
Eddig, az ajtó üvegén benézve, gyönyörű a kis kenyérke.
Sőt meg is rendeltem, utánvéttel. Nem mertem halogatni, mert lement az ára a mai napon 15999-re. Ennél olcsóbb már nemigen lesz.
Ennyinél még a régi is drágább volt.
240-250 fok volt a maximum, plusz a légkeverés.
De gyakorlatilag mindent ezen sütöttem, a sajtos rúdtól a londoni rudakig.
Honnan ered a név, nem tudom, de itt a cég honlapjáról az infó:
Plusz garanciát is adnak a készülékekre, más dolog, hogy habár nekem több Hauser készülékem is van már, egyik sem szorult javításra, ezaz egy sütő a kivétel, ami 9 év után nem működik. Anno nem egész 20 ezerért vettem, rengeteget sütöttem vele, egy rossz szavam sincs, kiszolgálta az árát.
A légkeverés alsó és felső sütés mellett működik, nem maradt a süti sehol sem nyers, és nem égett meg kívül.
A csepegő tepsit alátenni gyártói ajánlás. Azajánlásban nem válogatnak szendvics meg kenyér között, a könnyen lemosható védőtepsit (amiben egyébként remekül lehet sütni is, mert remek bevonata van, csak épp az alja hullámos) egy mozdulat betenni és kivenni. Az alufólia sincs ingyen, és még egyengetni is kell alája.
Talán nincs is mindenkinek otthon, én pl. nem használom.
Hogy a tepsi kicsi-e vagy nagy, egyéni kérdés. Ha nagycsaládos lenne a kérdező, akkor nyilván nem keresne kicsi sütőt, amit alkalomszerűen kap elő az ember.
Az én sütőmben lehetett két adagot is sütni egyszerre, megsütöttem nem kis adagokat is rágcsálni valókból, amikor a fiam még hordta a koliba.
Ez az én régim, ami elromlott 9 év után:
Gyártó: Hauser
Modell: TOS-3510
Tulajdonságok:
35 liter űrtartalom 60 perces időzítő Hőfokszabályozás 250 °C-ig
Automatikus kikapcsolás
Jelzőcsengő
Légkeverés
Forgónyárs
1600 W teljesítmény
Jó ez az Ardes, dsőt a teljeítménye valamivel jobb is, mint a Hauseré, de úgy látom a képen, hogy igazából csak egy tepsit lehet beletenni.
A Hauserbe kettőt is lehetett. Vagy magasabbat.
A Hauserben egyébként 27 x 36 cm volt maga a tepsi belső mérete, tehát amit a süti kitölthet. (Van egy saját, elvileg morzsa- vagy zsírfogó, remek bevonatos tepsije,amit mindig a rács alá kell tenni, ha azon sütünk esetleg szendvicset vagy hasonlót, hogy ami potyoghat, az abba potyogjon.
Azt az egyet nem szerettem a Hauseremben, hogy a fűtőszálak szabadon álltak, de látom, ez amodernebbeknél már nem így van.
Szia,
Amíg nem volt helyem beépíthető sütőnek, addig mindig kombinált (mikró+légkeveréses+grill) sütőm volt, ez ugye úgy működik, hogy amikor sütsz, akkor a mikró nem megy, és bármilyen edényt bele tudsz tenni.
Mindent meg lehetett benne sütni. Sajnos, régebben többféle jó teljesítményű ilyen volt, imádtam őket, de 5-8 évente cserélni kellett azért. Az utolsó körben már nem sikerült belőle igazán jót találni.
Ami ezeknél lényeges lenne, hogy a forgótányért ki lehessen kapcsolni, és ezt ma már nagyon kevésben találtam meg.
Egyébként nagyon erős komprommisszum a beépíthetővel szemben, most, hogy végre elfér, és van, nagyon érzem, de ha nincs rá lehetőség, akkor nyilván minden jobb, mint a semmi. Több mint 20 évig volt ilyen típusú sütőm, és mindent megcsináltam benne, igaz, egy karácsonyi mézeskalács akció ötször annyi idő, mint a beépíthetőben.
Sok asztali sütő van, de ne a kisebbeket vegyed, ha elfér kicsit nagyobb is, mert abban szűk a hely és a süteményhez közel van nagyon a fűtőtest. Ezek vonalsugárzók és hamar égetnek. Olyat vegyél, ahol nem csak légkeverés van, hanem hagyományos alsó-felső fűtés is. Én néztem neked, amit Guruljka mutatott:www.alza.hu/minisutok/18852320.htm
és ott van ez a tipus: Ardes 6245S.
Tökéletes és talán nem olyan pici a sütőlap sem. Nem is olyan drága. Bármilyet veszel, használd egészséggel.
És pont azt mondom, hogy 9 éven át süteményt és kenyeret IS sütöttem benne.
Pizzát is.
Az eladó meg lehet, nem is látott ilyet működésben.
Hát akárki akármit mond, nekem a Hauserben megsült a süti is, a kenyér is. Pizza is, hús is, egytálétel is, bármi. Végül is a teljesítményen múlik, és a légtéren, meg hogy alul-felül legyen fűtőszál és a tepsinek csúszó sín az oldalán. Szóval sütőnek nézzen ki.
Csak azt a típust már nem gyártják, én, most visszakerestem a mailek között, 2010-ben vettem. Hauser TOS 3510. Kiszolgált 9 évet!
Vagy ennek egy újabb típusát veszem,vagy egy hasonlót. Igaz, a forgónyársat keveset használtam, de azért az se hátrány, ha van.
Annak idején én is néztem a vásárlói véleményeket, találtam akkor valami fórum-szerűséget erről.
Itt is erről beszélgettünk.
Nekem nincs nagy tűzhelyem, nem is használnék ki egy ilyet. Kicsi sütő viszont kell, akár húsnak, vagy rakott krumplinak is, de egy-egy süti is jó néha.
Ez az egyik régebbi fórum.
Amit ott írtam, hogy nekem van, most romlott el, épp én is keresek újat.
További ajánlott fórumok:
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?
- Mitől van az, hogy nincs normálisan székletem, csak kb. heti egyszer? Más is van ezzel igy?
- Konyhába beépíthető főzőlapot keresek
- Ki hogy kezeli azt, ha a játszótéren a nagyobb gyerekek nem hagyják játszani normálisan a kisebbet?
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?