Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért kell diploma? fórum

Miért kell diploma? (beszélgetés)

18. PöttyösPanka (válaszként erre: 7. - K-né Zsóka)
ma 20:09
Nem úgy gondolják. Hanem a HR-esek szemében ez egy előszűrő, mert bár nagyon sok ember rendkívül kitartó és keményen dolgozik, akinek diplomájuk van, azoknak gyakorlatilag már papírjuk is van erről. Lehet, hogy szomorú dolog ez alapján megítélni az embereket, de a HR-esnek nem az a dolga, hogy igazságos legyen, hanem hogy megfelelő embert találjon az adott munkakör betöltésére. Ahogy a munkáltatót sem az fogja érdekelni, hogy ne tűnjön előítéletesnek, hanem hogy jó munkaerőt találjon. Szomorú, igen. De ahol a pénz beszél, ott ez van. Márpedig ahogy senki sem a másik két szép szeméért dolgozik, úgy senki sem ad fizetést kedvességből.
17. Channa* (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:41

Én az vagyok. Ezért is dolgozok, abban a munkakörben, amiben vagyok. El lehetne végezni diploma nélkül is, de nagyok sokat kellene tanulni hozzá. Én sem a főiskolán tanultam meg a szakmámat, ott kaptam egy rálátást, de a munkámat elvégezni nem tudtam volna, csak a diplomámmal.

30 éve dolgozok bankban, így rakódott rám bőven tudás.

Ahhoz, hogy megkapjam az állást, diplomát kértek, de van nem diplomás kollégám is, mert nálunk számít az is, hogy tapasztalata van+az is, hogy ismerjük e másik bankból a munkáját az illetőnek.

És, én nem ugrálok munkahelyek között, mindig hosszútávon gondolkodok, és nem csak 4 órát dolgozok/dolgoztam, az elmúlt 40 éves munkaviszonyom alatt. Ha kell, akkor én éjjel is ide ülök a géphez és elvégzem a feladatomat, ahogy tettem ezt nagypénteken is. Nem kifogásokat gyártok arra, hogy most éppen miért nem akarok valamit megcsinál.

Neked is bele kellene vetned magad rendesen és nem azon elmélkedni, hogy egyes munkaköröknél, miért azok a feltételek. Ezeket, egyébként, közlik a hirdetésben, és fel kell tudnod mérni, hogy azoknak megfelelsz e. Ne olyanokat nézegess, ahol diplomát kérnek.

16. Amaunet (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:50
"a Zoom-on ahhoz sem értek, miért ilyen nehéz???"
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Amaunet)
ma 16:34
Semmi gondom nincs a programok elsajátításával, eddig is mindent megoldottam.
14. Amaunet (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:33
Akkor miért a fórum címe?
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
ma 16:31
Köszönöm :)
12. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:27

Az ok, hogy telefonos munka, de nem pusztán telefonon fognak felkészíteni, oktatni.

2025-ben már elvárás mindenütt, hogy ezekhez a kommunikációs programokhoz konyítson mindenki egy kicsit.

(kisiskolások a pandémia alatt nagyon könnyen elsajátították)

11. michelle.r (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:25
Ezért igazán nem nagy ár, hogy megtanulod a zoom-ot használni. És tényleg nem egy agysebészet. Az interjú esetében meg semmi mást nem kell tenned, mint rákattintani az általuk küldött linkre.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
ma 15:33
Köszönöm, igen azért kellett letölteni mert azon lesz az interjú. Ehhez elég az érettségi és ők kerestek meg az önéletrajzom alapján.
ma 15:31
Nyilván mindenki diplomás aki kommentelt :-) Mindegy is kedves Zsóka, nekem sem marad más mint a hajnali 4 órás kelés és robot egy vidéki gyárban. Egyébként amire most visszahívtak ahhoz érettségi elég, reménykedem hogy sikeres lesz az interjú 29-én.
8. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:30

A zoom-hoz nincs mit érteni. De ha neked nem egyértelmű, egy óra alatt megtanulod. Nézd, itt a varázskérdés: "hogyan kell a zoomot használni?" És már kapod is a segítséget, leírásban, videóban. Tényleg gyerekjáték. Valószínűleg azért kell a zoom, mert az az egyik kommunikációs felület, amin dolgoznod kell, amin az alkalmazottakkal kommunikálnak.

Nagyon sok munkához nem kell diploma, keress olyat. Az sajnos nem érv a munkáltatónak, hogy neked nagyon kell a munka. Szedd össze az érveket magad mellett, miért te vagy a jó választás. A munkáltatót az érdekli, hogy mit tudsz adni neki, nem az, hogy neked mennyire kell.

7. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - PöttyösPanka)
ma 15:26
Számos olyan fiatalt ismerek, akik a céljaik elérésének érdekében minden nap hajnali 4-kor kelnek és dolgozni mennek. Szomorú, hogy manapság úgy gondolják, a diploma mutatja meg, hogy az ember mennyire tud kitartó lenni.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Truxovics)
ma 15:11
Elírás volt, telepítettem és regisztráltam is. Korábban már dolgoztam értékesítő területen tehát gond nélkül megoldottam az ügyfelezést. Az más téma hogy senkinek nem kellett a termék, emiatt hagytam abba.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Channa*)
ma 15:09
Igen, regisztráltam.
ma 15:06

Például, hogy tudd, notórius lehetsz, de notórikus nem.

Egy otthonról végezhető munkához használni kell programokat. Én a saját munkámhoz napi szinten 13 oldalt kell megnyissak, és futtassak. Ha frissítés van, nekem kell figyelni, telepíteni. Törvények módosításánál aktualizálni a tudásbázist, ellenőriztetni. Teszteket megírni, hogy amit elolvastam meg is értettem-e?

Ha neked egy Zoom alkalmazás telepítése már megugorhatatlan feladat, mégis hogyan akarsz bármilyen munkát elvégezni telefonon? Az ügyfeleket hogyan fogod tájékoztatni?

ma 14:57
A diploma azért kell, mert az már bizonyítja, hogy képes vagy a céljaid érdekében hosszabb távon keményen dolgozni, képes vagy a pillanatnyi vágyaid kielégítését késleltetni egy fontosabb dolog miatt. Persze ezekre nem csak azok képesek, akiknek diplomájuk van. De ebből a tényből könnyebb leszűrni ezt, mint bármilyen más módszerrel, amire lehetőség van egy állásinterjú során.
2. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:51

Nem szeretnélek megbántani, de pont ezért van a szigor.

Ha már ezt képtelen vagy megérteni, akkor, hogy akarsz elvégezni bizonyos feladatokat?

A diploma sem mindig azért kell, hogy a munkát eltudd végezni, hanem azért, hogy lássák, képes vagy dolgokra.

A zoom alkalmazásba be is kell regisztrálni. Megtetted?

Notórikus álláskereső vagyok, eddig nem jártam sikerrel. Otthonról végezhető telefonos munkát keresek, de szinte már mindenhova diploma kell, most találtam egyet oda meg Zoom alkalmazás kell, letöltöttem de nem tudom működik-e? Miért kell ennyire szigorú dolgoknak megfelelni? Igaz mehetnék gyárba is de azt betegségem miatt nem bírnám, így is csak 4 órát dolgozhatok. Nagyon kellene a munka, remélem az utóbbi összejön, remélem megtalálnak azon a Zoom-on ahhoz sem értek, miért ilyen nehéz???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook