Hogyan kell elkészíteni a színes, réteges zselatinos süteményt? (tudásbázis)
Hűtött sütemény
Hozzávalók:
6 db. tojás, 3 cs. zselatin, 15 ek. porcukor, 3 pohár tejföl, 2,5ek.kakaó, 2 cs vaníliás cukor, l cs. gyümölcskocsonya.
1. réteg:
3 tojássárgáját 4 ek. porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a 3 tojásfehérjét l ek.porcukorral, habosra keverjük és hozzáadjuk a kikevert tojáshoz. 1. 5 dl. Forró vízben elkeverünk 2,5 ek.zselatint, hozzáadjuk az előző krémhez, edénybe öntjük, és a hűtőbe tesszük.
2. réteg:
Ugyanúgy készül, mint az előző réteg, csak vanília helyett 2.5 kanál kakaót keverünk bele.
3. réteg:
3 pohár tejfölt, 5 ek. cukorral 1.cs.vaniliás cukorral elkeverjük és hozzáadjuk a forró zselatinos vizet, ráöntjük a 2.rétegre és betesszük a hűtőbe
4.réteg:
Gyümölcskocsonya tetszés szerint, Én ALSA-t használok, amit a Stop raktáráruházban lehet kapni/ Ez szépen megköt/
/A harmadik rétegre lehet gyümölcsöt is rakni, és úgy ráönteni a gyümölcskocsonyát./
Elég sok lesz belőle, vigyázz, hogy olyan közepes tepsinek megfelelő jénaiba, vagy porcelán tálba rakjad. Ha az edényt előtte lehűtöd, hamarabb dermednek a sorok.
Piskóta - gumimaci - piskóta - gumimaci - vaníliáskarika
:)))
Gumi sütemény (sütés nélkül készül) a neve.
Megtalálod a receptek közt, Leleszi tette fel.
Itt a receptek között is van egy,Rezgő szelet néven.
De mást is olvastam ami hasonló összetételű,de más néven fut.
Ezt én is kerestem, azt hiszem a sárga részét Fantával csinálják!
Ha megtaláltátok a receptet én is szívessen fogadnám:)
Köszönöm a segítséget ez az a süti!
Köszönöm!!!
Köszönöm elfogadom!Minél több receptem van annál jobb!!!
:)
Beírod ide a keresőbe,hogy gumi és kidob egy pár variációt:)
remélem tudtunk segíteni:)
Lehet?!
Egyszer egy vendégségben ettem!Imádtam még mindig a számban érzem az ízét!!!
sajnos a nevét nem tudom.
Nem kell sütni és zselatinnal készül és a másik fő alkotó része a tejfől!Alul kakaos majd fehér majd sárga majd egy réteg gyümölcs zselé! :)
Nem tudja valaki a pontos receptet???
Előrre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?