A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? (tudásbázis)
nekem a tejszínes parajkrémleves az egyik kedvencem!
Jaj tényleg a fokhagymát kihagytam belőle, azt is szoktam tenni bele.
Fokhagymásan nagyon finom szerintem.
Én is nagyon szeretem, de másképpen készítem magamnak és a családomnak. A kisebbik fiam gyerekkora óta imádja, a nagy már kevésbé.
Látom, megoszlanak a vélemények:)
Két lányom van, már elég nagyok....kisgyerekként szerették a spenótot, mire tinik lettek, már száműzték az étlapról. A kisebb helyenként megeszi, de azt mondta, ha mirelitből főzöm, azt jobban szereti...ki érti ezt:)
Itt egy Stahl-féle recept, a családom nem szavazta meg, de én szívesen kipróbálnám:
[link]
Pontosan! én is így vagyok vele!
a világból lehet a spenóttal kikergetni, még az illatát se bírom, a páromnak megfőzöm, de ő kóstolja közben!!
Volt már hogy úgy csináltam de úgy nem volt nekem finom.
Én szeretem a rántásnak az illatát és az ízét.
Okos:-) És kb. hány százalékát veszed ki ahhoz, hogy megfelelő állagú legyen?
Én sose rántom a főzelékeket,sokkal egészségesebb saját anyaggal sűriteni.Kiveszek belőlűk,összeturmikszolom és visszateszem.Persze igy nem kell annyi vízzel főzni őket,csak épp ellepje.Nem lesz liszt ízű,se csomós,se nehéz.Egyszer próbáld ki,megéri.
mert még biztos csak a menzai,tömör sötétzöld trutyit ettél. :-)))
Én pont így jártam csak nekem a mamám beküldött a spezba hogy hozzam ki a grízt, nem találtam, mire mérgesen kihozta a búzadarát. :-)
Mert még nem ettél jót! :-) Legalábbis jól elkészítettet!
Nekem a férjem ugyanezt mondta és az enyémet imádja, meg a gyerek is.
Mert még finomabb ízt ad neki, meg sűrűbb lesz. Volt már hogy kihagytam és híg lett, vagy utólag rántottam be akkor meg csomós lett. Mostanában szoktam a főzelékeket rántásra tenni, és utólag nem kell izgulnom hogy csomós lesz..... Persze nem muszáj a rántás ha "szigorúan" fogyózik valaki.
Én csakis anyuét eszem meg, a többi télleg xar.
A paraj nem finom, hanem ehetetlenül rossz. :D
minek a rántás ha zsemle van benne?Dupla CH
Vajon párolt spenótlevelet szoktam a sült hal mellé enni.
Zsömlét beáztatok tejbe, épp annyiba amit felszív. A mirelit parajt (spenótot) amikor kiengedett beleteszem egy turmixgépbe, teszek hozzá sót borsot egy tojást ütök bele. Jól össze turmixolom. Csinálok egy kevés rántást, és ráöntöm a turmixolt spenótot, aztán össze turmixolom a tejes zsömit is, azt is beleöntöm a spenóthoz, majd megfőzöm nem kell sokáig, picit forralni, vigyázat mert bugyog, kevergetni kell folyamatosan. Ha kell még ízesíteni sóval ízlés szerint. Nekem anyukám csinálta így, bár ő nem turmixolgatta, de így finom krémes lesz! Fasírttal, vagy főtt, vagy tükörtojással finom. Szokták még bundás kenyérhez is.....
Bocs, de én még nem igazán hallottam itt a paraj megnevezést. :)
épp a spenótos receptek közt kutakodok, van még a fagyasztóban.
szimpatikusnak tűnik a parajgombóc hagymaszósszal. a parajkrémet összekeverjük fokhagymával, zsemlemorzsával, 2tojással, sóval borssal szerecsendióval ízesítjük, gombócokat formázunk és vízben kifőzzük. hagymamártással nyakon öntjük. el tudom képzelni a holnapi sült halfilé mellé.
További ajánlott fórumok: