Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! (tudásbázis)
én a resztelt májat mindig csakis marhamájból készítem
ez soha nem keményedett még meg, ellentétben a disznóval
kis csíkocskákra kaszabolva (1,5x1cm), rengeteg hagymaalappal, közepes lángon, nagyméretű edényben pici víz hozzáadásával szoktam
és igen, menet közben megsózom - és tárám!!! percek alatt puha, omlós, isteni!
(persze csak annak, aki szereti)
Köszönöm a használható főzési tippeket!
Örülök, hogy megnyugodtak a kedélyek...;-))))
Szép estét!
Resztelt máj
Hozzávalók:
0,5 kg máj (sertés vagy csirke)
3 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, majoránna
olaj
A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Megszórjuk kevés pirospaprikával (csak, hogy legyen egy kis színe), borssal, majoránnával. A sertésmájat kb. fél cm-es csíkokra vágjuk, vagy a csirkemájat felezzük, vagy negyedeljük, majd a hagymához adjuk. Kicsit pirítjuk, majd ráöntünk kb. fél dl vizet. Pár percig fedő alatt pároljuk (tényleg nem kell sokáig, különben megkeményedik), végül megsózzuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!!!
amiről nem tudsz miért nyilatkozol? én legalább teszek ellene.
de gratulálok, ha meg akartál bántani most sikerült. büszke lehetsz.
pedig már azt hittem rosszul ítéltelek meg elsőre egy másik topicodat olvasva, igyekeztem is maximálisan kedvesen írni Neked, hogy lásd nem a rosszindulat jön belőlem.
de mindegy, azt hiszem itt tényleg befejeztem. további szép napot mindenkinek!
Egymázsás csajszi! Persze, egészséges életet szeretnék, és a májjal szerintem semmi baj.
Nem úgy, mint amitől jól meghízlaltad a segged.
Hát igen! Saját magadról tudnál is mit írni, mint pszichológiai eset.
Amúgy nem tudom, hogy miért kezdtél el köcsögösködni, nézd csak, idézek a válaszaidból:
"Hát ezen nevethetsz is, én is nevetek rajtad ha Te ilyeneket eszel"
"majd térjünk vissza rá 20 év múlva, hogy melyikünk hány gyógyszert szed"
"persze mindegy, és még jó hogy minden topicban van egy okos is aki ezt közli és szörnyülködik"
"Jól van okoska, tedd azt"
STB...
Ha majd pszichológiát tanulsz, először kezeld saját magad.
végülis igazad van, mindenki hagyja rád a véleményedet, de te bizony nem hagyod magad. Te miért nem hagyod másokra a véleményüket? Abba a szakdogába szerintem lesz miről írni.
Részemről ennyi :-)
azért, csak hogy megválaszoljalak, mert nagyon szeretem a májat, esszük is gyakran, de még sosem készítettem el én, és mikor megláttam a topic címet gondoltam én, hogy itt az alaklom :)
először tényleg kicsit értetlenkedve álltam mikor írta vki h négylábúak mája, és meg mertem kérdezni hogy kire gondol.. jó persze én voltam meggondolatlan ha belegondolok, biztos leesik h disznó és hasonló, de az én környezetemben senki nem eszik ilyeneket ezért hirtelen elsőre nem volt a gondolatomban.. mire aztán gunyolódások következtek és egyetlen bűnöm, hogy nem hagyom magam. lehet támadni, hogy gondom vagy veszekszek vagy bármi, de ha jól gondolom kettőn áll a vásár, és ha nem lenne folyamatosan vki aki rám akarna kontrázni, akkor talán nekem se lenne mire válaszolni :))
de mindegy különben nem is lényeges, majd valahol máshol megtanulom, hogy kellene ezt elkészíteni :)
Kedves beírók a sertésmájat nem szabad túl sokáig főzni, mert különben olyan lesz, mint a cipőtalp és utólag megsózni. Éppen rottyan egyet és hamar levenni a tűhelyről. Én ezt hallottam remélem nyújtotta a többiek is neked segítséget.
Jó és sikeres főzést kívánok tisztelettel: Ágnes
egészségetekre:D ki mondta, hogy ne edd. én csupán elmondtam az én véleményem ami más mint a tiéd vagy másoké. onnantól kezdve folyamatosan vagy gúnyolódik vki vagy támad vagy kontrázik. és rám van mondva hogy veszekedek, mert nem hagyom annyiban.. érdekes gondolat.
de akkor ti akik oly nagyon egyet értetek hajrá, én kiszállok ebből a topicból, és tudjátok egymást szó nélkül támogatni az elzsírosodásban.
akinek nem inge..
további szép napot!
Itt most nem a szalonnáról van szó, hanem a májról. Egyébként a mostani kisöregek is szalonnáztak, zsíroskenyereztek régen.
És nem hiszem, hogy attól a génkezelt, tartosítószeres cucctól, vagy az édesítőszertől amit megeszel tovább fogsz élni.
Igazad van akkor zabáljuk a szalonnát zsíros kenyérrel és nyomtassuk le egy kis disznóval:D nyami nyami :D
na remélem ezt akartad hallani, és akkor most már megnyugszol :) egészségedre!
További ajánlott fórumok:
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Resztelt májat hogy készíted?
- Hogy kell a sertésmájat 10 hónapos babának elkészíteni?