Resztelt májat hogy készíted? (tudásbázis)
A sertésmájat vékonyan felszeletelni, és max. 5-6 perc alatt készre sütni vöröshagymás alapon egy kevés őrölt fekete bors szórással. Sózni csak a tányéron szabad, mert megkeményedik. Ha tovább sütöd, akkor is megkeményedik.
Szárnyasmájat is ugyanúgy, csak azt lehet sózni és fűszerezni sütés közben.
Hasonlóan, akár csirke, akár sertés máj: hagymát, zöldpaprikát dinsztelek, rá a máj, bors, bazsalikom, szerecsendió (egy késhegynyi) és őrölt paprika. Minimális vizet, mert úgyis enged ki magából. Sót csak a tányérba!!
Csak addig szabad főzni, míg ki nem főtte magából a véres lét. Tűpróba, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz! Én is főtt krumplival tálalom.
Azt még nem próbáltam, resztelt májnak igen, de nagyon nem ízlett. Darabolva rántod, vagy felvágod kisebbekre?
Rántott kacsamájat csináltál már?
Nálunk szaftos a resztelt máj.
zsíron megpirítom a hagymát, bors majoranna, foghagyma, van, hogy teszek bele paradicsomot meg paprikát, de nem mindig, majd pirospaprikát adok hozzá és a végén a vegetta.
Vízet max akkor ha nem enged elég levet. A lényeg, hogy ne legyen se száraz se túl leveses, hanem szaftos.
Én disznómájból készítem és főtt krumplival tálalom.
Nem rakok alá vizet.
Zsírban felteszem a hagymát pirítani, amikor kb. félig megvan, belteszem a csirkemájat - én csak abból csinálom - kevergetem, fokhagymát, sót, borsot tekerek rá, majorannát teszek rá, pár percre le is fedem. Amikor kb.90%-an készen van, réteszek egy kanál mustárt, elkevertem, lezárom és visszateszem a fedőt.