Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Paprikáskrumpli változatok. Te, hogy készíted? fórum

Paprikáskrumpli változatok. Te, hogy készíted? (beszélgetés)


2011. máj. 1. 15:48
Úgy készítem, hogy a krumplit megpucolom, kockákra vágom, megmosom. A finom csabai kolbászról lehúzom a külső borítást és felszeletelem. Egy nagy fej hagymát apróra összevágok, kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem, hozzáadom a leszeletelt csabait és egy kicsit együtt sütöm.A tűzről leveszem,pirospaprikával meghintem és hozzáadom a krumplit. Teszek bele sót, egy csipet egész köménymagot,1db.feldarabolt paradicsomot, 1 db.z. paprikát lekarikázva és az egészet felöntöm vízzel addig, hogy ellepje. Én kuktafazékban szoktam főzni. Amikor ez mind együtt van, a kuktát lezárom. Megvárom, amíg siccegni kezd és azután elzárom alatta. Ha egy kicsit több vizet öntök alá, akkor lehet bele 1 tojásból apró nokedlit is tenni. Fejes saláta, uborka saláta, kovászos uborka, csemege uborka vagy vágott vegyes savanyúság illik hozzá.
28. hte23
2011. máj. 1. 15:20
Én még babérlevelet is szoktam bele tenni.
2011. máj. 1. 12:44

Jajj,de kedvesek vagytok lányok:)tényleg köszönöm:))

Bevetek mindet,ígérem,aztán beszámolok.Végül is tök egyszerű,nagyjából sejtettem,hogy így kell,csak tutira akartam menni:)

26. zebracsikó (válaszként erre: 20. - Burkuska)
2011. máj. 1. 12:39
ja, vízzel ne felejtsd el felengedni úgy háromnegyedig, ezt elfelejtettem
25. 41fdab80c1 (válaszként erre: 24. - 41fdab80c1)
2011. máj. 1. 12:33

És természetesen vízzel felengedem, hogy ellepje.

Nem többet, mert a krumpli is enged vizet magából.

24. 41fdab80c1 (válaszként erre: 17. - Burkuska)
2011. máj. 1. 12:31

Én is imádom, de a magam fajtát:


Ehhez, azt a fehér héjú, szétfövő krumplit veszem (krumplifőzelékhez is ezt használom). Egyszerű, régi hagyományos módon készítem, talán ez az egyetlen étel, aminél nem csábultam el próbálgatni más ízeket.

A hagymát az olajra téve rögtön megsózom, (így jobban szétfő) megdinsztelem. Beleteszem a karikára vágott lángolt kolbászt, ezzel még egy kicsit pirítom, majd a tűzről lehúzva teszek rá még egy kk.pirospaprikát, és bele a karikára vágott krumplit. Ennyi, és nagyon szeretem uborka és sima salival.

Jó étvágyat!!!

2011. máj. 1. 12:31

Én úgy szoktam, hogy 3-4 deka füstöltszalonnát összekockázok, kisütöm és kiszedem a pörcöt, ennek a zsírjában fonnyasztom meg a hagymát, aminek nem szabad pirosra sűlnie, mert akkor nem tud szétfőni!

A hagymára fél decinként vizet öntök amíg meg nem fő (szinte pépesre), azután ráteszem a nem túl nagy szeletekre vágott krumplit (így lesz ízes minden darabka) átforgatom a hagymás zsíron, aztán felöntöm annyi meleg vízzel, éppen, hogy ellepje, majd belepréselek 2 gerezd fokhagymát,

beleteszek egy paprikát, fél paradicsomot (amit később kiszedek)ízlés szerinti pirospaprikát és

fedő alatt főzöm.

Amikor már majdnem kész a krumpli, beleteszek jó adag karikára vágott füstölt csípős kolbászt, így főzöm készre!

(persze aki nem szereti akár virslivel is készítheti)

2011. máj. 1. 12:26

Én így készítem:

Ha van szalonnám annak a zsírján,ha nincs libazsíron megpírítok 1 nagy fej apróra vágott hagymát,hozzáteszek 1-1 darabolt zöldpaprikát-paradicsomot,zuzott fokhagymát,pár szem köménymagot,sót,borsot,pirospaprikát.Felöntöm vízzel,jól összeforralom(ha van mehet bele szárazkolbászkarika is)Ezután belerakom a krumplit,vízzel addig öntöm fel, hogy ellepje,

Ha majdnem kész mehet bele a(lecsó)kolbász vagy virsli,de csináltam már kockázott párizsival,vagy krinolinkarikákkal is.Sőt mi nagyon szeretjük 1 tojásból beleszaggatott nokedlivel is(ekkor kicsit több vizet kell hozzáönteni.

JÓ ÉTVÁGYAT!

21. H.Ancsi (válaszként erre: 19. - Zebracsikó)
2011. máj. 1. 12:25
én is igy csinálom, csak a kolbászt a piritott hagymára teszem, és teszek rá paradicsomot is.utána krumpli, igy sokkal intenzívebb lesz, ha nem sikerül elég sűrűre szoktam bele nokedlit szaggatni.
20. Burkuska (válaszként erre: 19. - Zebracsikó)
2011. máj. 1. 12:24
köszönöm a részletes választ:)neki is kezdtem
2011. máj. 1. 12:21

füstölt szalonnát pirítasz

majd rá egy nagy fej apróra vágott hagymát, 2 db elnegyedelt paprikát, mikor megpirult, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát

majd erre a pirospaprika (húzd félre a tűzről)

s rá a hasábra vágott krumpli

sózd, borsozd, tehetsz bele majorannát is, ha szoktál hasznáélni, mehet bele egy leveskocka vagy egy teáskanál vegeta


ha már félig megfőtt a krumpli, tegyél bele jó füstölt kolbászt ujjnyi darabokra vágva vagy karikázva.

Ha virslivel akarod, akkor a virslit csak akkor tedd bele, mikor már kész az egész, annak ugyanis csak pár perc kell.

2011. máj. 1. 12:18

Sziasztok!

Ciki vagy sem,sosem készítettem még. Ezért,bevált receptet keresek,aki tud segítsen,kérem szépen:)

Köszönöm:)

2011. máj. 1. 12:17
Finom paprikás krumpli recept kerestetik:)
2009. dec. 12. 18:43
5-6 karika kolbásszal, lehet helyette egy kis füstölt szalonna bőrkével, paprika-paradicsommal. Amikor megfőtt, a tetejére lehet 2-3 tojást ütni és fedővel letakarni. Ha hosszabb lével csinálod, galuskát úgy beleszaggatni, hogy a tésztába teszel egy kis sütőport. Olyan lesz a nokedli tőle, mint a szivacs és gyorsan meg is fő. De a nokedlitésztába lehet még egy kis apróra vágott zöldségzöldjét tenni meg egy kis törött borsot. Ubi v. sav. káposzta...
2009. aug. 8. 18:08
Én fokhagymát, egy fél paprikát, paradicsomot héja nélkül (nyáron), (télen kecthupot) és petrezselyemzöldet rakok bele. Régebben csak karikára vágott füstöltkolbásszal csináltam, ma már a gyerekek miatt virslivel vegyesen. Csipetkét szaggatok bele a végén.:) Kovászos ubival...:DDDDDDDD
14. alyce (válaszként erre: 13. - 673567bc24)
2009. aug. 8. 13:31

:)

De az én párom egyáltalán nem tud főzni, és egyszer rájött a bóna, hogy ő paprikás krumplit csinál. Anyuját felhívta, telefonos segítséggel készült el a fincsi étek:) Amúgy mást nem igazán tud főzni.

13. 673567bc24 (válaszként erre: 12. - Alyce)
2009. aug. 8. 13:28
nekem úgy guszta,ha 4 felé van vágva,kockásan nem eszem meg,bármi legyen benne!azt ne kérdezd miért?!?! férfiak is tudnak ám nagyon finoman főzni!apám úgy megcsinálta régen a rizses-lecsót,meg a cigánypecsenyét,hogy még anyám se!
12. alyce
2009. aug. 8. 13:26

Ha nincs nagyon kedvem főzőcskézni, én is csak 4felé vágom:) Ha meg több van, akkor rendesen felkockázom. Nálunk mindenhogy elfogy, szeretjük.

Szerelmem csinált egyszer életében először, annyira finom lett neki, hogy csak na! Abban aztán minden volt, isteni lett.

2009. aug. 8. 13:23
én csakis kizárólag úgy eszem,meg,ha 4 felé van vágva a krumpli!van mikor lecsókolbit karikázok bele,füstölt szalonna szeleteket bevagdalva,vagy húst,de üresen sosem! :-) isteni finom szokott lenni!
10. alyce (válaszként erre: 9. - Cafemano)
2009. aug. 8. 13:20
Mert az igazság az, hogy mi úgy szeretjük, hogy szinte nincs is leve, és amikor kimerjük a tányérba, villával összenyomkodjuk a krumplit, egy pépes valami lesz, és mi úgy esszük:) Ubival, kenyérrel.
9. cafemano (válaszként erre: 8. - Alyce)
2009. aug. 8. 12:54

Igen, egyenesen bele a paprikás krumpliba szaggatjuk. Olyankor nem főzöm el annyira a levét. Én simát szoktam csinálni. A mennyiséget nem tudom, olyan gondolomra csinálom - azért krumpli több legyen benne :-)

Szerintem is finom, de a nagypapám egyenesen imádta.

2009. aug. 8. 12:50
És magába a "főzelékbe" szaggatjátok a nokedlit? Simát vagy grízeset? És kb. mennyit? Egyszer tuti kipróbálom én is:P
2009. aug. 8. 12:42
ja és megvárom amíg a krumplinak a sarka nem olyan szögletes, hanem tompa, mert a lé olyan finom kicsit krémes lesz tőle
2009. aug. 8. 12:40

én megpirítom a hagymát, pirospaprikát rá, krumpli, víz,só bors, köménymag,paradicsom, debreceni kolbász(erre oda kell figyelni mert a kolbász sós), a legvégén nokedli,erőspista,

mi csak nokedlivel esszük meg

most is ez fő kint

2009. aug. 8. 12:36
én kolbászt meg virslit is rakok bele:D
4. alyce (válaszként erre: 2. - Cafemano)
2009. aug. 8. 12:34
De érdekes, ez a nokedlis dolog nekem új:) Na igen, ahány ház, annyi szokás...
2009. aug. 8. 12:33

Szia!

Szerintem én a leghagyományosabb módon...de azért leírom, hátha:)

Olajon megdinsztelem a hagymát, jön rá a pirospaprika, a krumpli, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Utána jöhet a só, bors, majoranna, és ha esetleg van itthon valami fincsi kolbi, paradicsom, az is bele mehet. Mi úgy szeretjük, ha jó kevés a leve:)

2009. aug. 8. 12:33

Régen pirított szalonnával, házi füstölt kolbásszal és füstölt tarjával csináltam. Viszont most már csak virslit rakok bele, mert a gyerekeim csak úgy szeretik.

Viszont, ha együtt szeretnék enni a nagypapámmal, akkor szaggatok bele nokedlit a főzés végén. Ő úgy szerette, és mikor én is így eszem, olyan, mintha neki csinálnám :-)

2009. aug. 8. 12:30
Paprikáskrumpli változatok. Te, hogy készíted?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook