Paprikáskrumpli változatok. Te, hogy készíted? (beszélgetés)
Jajj,de kedvesek vagytok lányok:)tényleg köszönöm:))
Bevetek mindet,ígérem,aztán beszámolok.Végül is tök egyszerű,nagyjából sejtettem,hogy így kell,csak tutira akartam menni:)
És természetesen vízzel felengedem, hogy ellepje.
Nem többet, mert a krumpli is enged vizet magából.
Én is imádom, de a magam fajtát:
Ehhez, azt a fehér héjú, szétfövő krumplit veszem (krumplifőzelékhez is ezt használom). Egyszerű, régi hagyományos módon készítem, talán ez az egyetlen étel, aminél nem csábultam el próbálgatni más ízeket.
A hagymát az olajra téve rögtön megsózom, (így jobban szétfő) megdinsztelem. Beleteszem a karikára vágott lángolt kolbászt, ezzel még egy kicsit pirítom, majd a tűzről lehúzva teszek rá még egy kk.pirospaprikát, és bele a karikára vágott krumplit. Ennyi, és nagyon szeretem uborka és sima salival.
Jó étvágyat!!!
Én úgy szoktam, hogy 3-4 deka füstöltszalonnát összekockázok, kisütöm és kiszedem a pörcöt, ennek a zsírjában fonnyasztom meg a hagymát, aminek nem szabad pirosra sűlnie, mert akkor nem tud szétfőni!
A hagymára fél decinként vizet öntök amíg meg nem fő (szinte pépesre), azután ráteszem a nem túl nagy szeletekre vágott krumplit (így lesz ízes minden darabka) átforgatom a hagymás zsíron, aztán felöntöm annyi meleg vízzel, éppen, hogy ellepje, majd belepréselek 2 gerezd fokhagymát,
beleteszek egy paprikát, fél paradicsomot (amit később kiszedek)ízlés szerinti pirospaprikát és
fedő alatt főzöm.
Amikor már majdnem kész a krumpli, beleteszek jó adag karikára vágott füstölt csípős kolbászt, így főzöm készre!
(persze aki nem szereti akár virslivel is készítheti)
Én így készítem:
Ha van szalonnám annak a zsírján,ha nincs libazsíron megpírítok 1 nagy fej apróra vágott hagymát,hozzáteszek 1-1 darabolt zöldpaprikát-paradicsomot,zuzott fokhagymát,pár szem köménymagot,sót,borsot,pirospaprikát.Felöntöm vízzel,jól összeforralom(ha van mehet bele szárazkolbászkarika is)Ezután belerakom a krumplit,vízzel addig öntöm fel, hogy ellepje,
Ha majdnem kész mehet bele a(lecsó)kolbász vagy virsli,de csináltam már kockázott párizsival,vagy krinolinkarikákkal is.Sőt mi nagyon szeretjük 1 tojásból beleszaggatott nokedlivel is(ekkor kicsit több vizet kell hozzáönteni.
JÓ ÉTVÁGYAT!
füstölt szalonnát pirítasz
majd rá egy nagy fej apróra vágott hagymát, 2 db elnegyedelt paprikát, mikor megpirult, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát
majd erre a pirospaprika (húzd félre a tűzről)
s rá a hasábra vágott krumpli
sózd, borsozd, tehetsz bele majorannát is, ha szoktál hasznáélni, mehet bele egy leveskocka vagy egy teáskanál vegeta
ha már félig megfőtt a krumpli, tegyél bele jó füstölt kolbászt ujjnyi darabokra vágva vagy karikázva.
Ha virslivel akarod, akkor a virslit csak akkor tedd bele, mikor már kész az egész, annak ugyanis csak pár perc kell.
Sziasztok!
Ciki vagy sem,sosem készítettem még. Ezért,bevált receptet keresek,aki tud segítsen,kérem szépen:)
Köszönöm:)
:)
De az én párom egyáltalán nem tud főzni, és egyszer rájött a bóna, hogy ő paprikás krumplit csinál. Anyuját felhívta, telefonos segítséggel készült el a fincsi étek:) Amúgy mást nem igazán tud főzni.
Ha nincs nagyon kedvem főzőcskézni, én is csak 4felé vágom:) Ha meg több van, akkor rendesen felkockázom. Nálunk mindenhogy elfogy, szeretjük.
Szerelmem csinált egyszer életében először, annyira finom lett neki, hogy csak na! Abban aztán minden volt, isteni lett.
Igen, egyenesen bele a paprikás krumpliba szaggatjuk. Olyankor nem főzöm el annyira a levét. Én simát szoktam csinálni. A mennyiséget nem tudom, olyan gondolomra csinálom - azért krumpli több legyen benne :-)
Szerintem is finom, de a nagypapám egyenesen imádta.
én megpirítom a hagymát, pirospaprikát rá, krumpli, víz,só bors, köménymag,paradicsom, debreceni kolbász(erre oda kell figyelni mert a kolbász sós), a legvégén nokedli,erőspista,
mi csak nokedlivel esszük meg
most is ez fő kint
Szia!
Szerintem én a leghagyományosabb módon...de azért leírom, hátha:)
Olajon megdinsztelem a hagymát, jön rá a pirospaprika, a krumpli, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Utána jöhet a só, bors, majoranna, és ha esetleg van itthon valami fincsi kolbi, paradicsom, az is bele mehet. Mi úgy szeretjük, ha jó kevés a leve:)
Régen pirított szalonnával, házi füstölt kolbásszal és füstölt tarjával csináltam. Viszont most már csak virslit rakok bele, mert a gyerekeim csak úgy szeretik.
Viszont, ha együtt szeretnék enni a nagypapámmal, akkor szaggatok bele nokedlit a főzés végén. Ő úgy szerette, és mikor én is így eszem, olyan, mintha neki csinálnám :-)