Mivel lehet változatossá tenni egy akadályversenyt? (tudásbázis)
Kedves Annaluca!
Ha elküldenéd, megköszönném!
gemarti@freemail.hu
Sziasztok!
Lovastáborban szeretnék valami vicces feladatokból álló játékos akadályversenyt! Tudnátok ötletekkel, feladatokkal, esetleg összeállított feladatsorral segíteni?
Előre is köszi
Most a Magyarország szeretlek vetélkedő mintájára, onnan ötletelve állítok össze vetélkedőket. A héten a lányom sulijában is voltam, nagy sikere volt :-)
Zoria, egy ilyen munka nekem is tetszene :-)
Ha visszaolvasol, látni fogod, hogy már írtam.
Mindenképpen egy cselekmény, v. egy személy, állat, stb. köré építeném fel az egészet. De akár egy mese köré is. Csinálta már olyat, hogy 4 meséből kellett egy ötödiket csinálni... állomásonként kapták a változó tennivalókat.
Teljes anyagot nem lenne etikus ha kiadnék, mivel én pénzért írom, s aki megfizeti, nem hiszem, hogy jó néven venné.... A lánctalpas akadályversenyt csak felnőtteknek ajánlom! De ötletek: vízipisztollyal gyertyát eloltani (egy állomás) másikon célbadobás, továbbin lufifújás (előbb-utóbb kidurran), de lufihajtogatás, vagy origami készítés... végelenül sok-sok a lehetőség. Színezés, mese v. vers megrajzolása, termések, növények begyűjtése... ennyi jutott most eszembe
Május 12-én Csillebércen rendezek felnőtteknek akadályversenyt. Téma: MADÁR (film, zene, vers, stb. stb...)
Ha érdekel, írj!
Szia,
megcsináltuk 26-án! Remek volt... Nagyon őszinte leszek. Tippeket adok, de nem tudok elküldeni teljes forgatókönyvet, mivel azért fizetnek és oda kell adnom a megrendelőnek... A lényeg: minden a H2O körül forgott...
Szia Annaluca!
Nagyon örülnék,ha az összeállított vetélkedőidet el tudnád küldeni, sokat segítenél vele.
Előre is köszi: Eliz72
Farkas76, küldtem az adatlapodon lévő címre néhány dolgot.
Zoria, tudnál ,majd bővebb infót is küldeni a csillebérci mókázásról? Sok szép emlék fűz a helyhez :-)
Sziasztok.
Ha valaki olvassa még megköszönném ha elküldené az akadályverseny gyűjteményt. Mostanában kell kettőt szerveznem és kezdek kifogyni az ötletekből. Köszi.
Sziasztok! Érdekel valakit az általam rendezett akadályverseny?
Írjon és meghívom október 9-ére Csillebércre.Megadott témakörben lesznek a kérdések, és lánctalpas akadályverseny lesz, így nem kellenek az állomásvezetők!
Ha bárkit érdekel egy akadályverseny: szeretettel meghívom október 9-én /disznótor is lesz egész nap, de délután akadályverseny/ Csillebércen. - Lánctalpas akadályverseny lesz.
Írjatok: talentum@t-online.hu. Lehet jönni házaspároknak is, küldök tájékoztatót, hiszen egy olyan közösség vesz részt, akik korábbról nem igazán ismerik egymást /vagy csak kevesen/.
... asszem ma nem állok a helyzet(em) magaslatán, mégis sikerült... kukk meg, hátha találsz benn ötleteket:
Honfoglaló tábor.
A tábor keretmeséje: felkészülés a honfoglalásra. Első este elmeséljük a Hadak útja mondát és
elmondjuk, hogy mi vagyunk a magyarok, akik készülünk visszafoglalni Attila örökét.
Második este
megcsináljuk a "vérszerződést" (elmondjuk a mondát és utána egy díszes pohárból közösen iszunk málna v. más piros színű üdítő italt). A mesejáték bevezetőjéül elmondjuk a Fehér ló mondáját, a mesejáték
témája: Árpád kettesével elküldi követeit, derítsék fel a területet, amelyet el akar foglalni és hozzanak neki füvet, vizet, földet. A többi napokon bármilyen népmesét választhatunk tábortűzi mesének (Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László gyűjteményei), mi a kevéssé ismert Berze Nagy János meséiből vettük a Bajuszpödri Bandi, Gyöngyharmat János, Sárkányölő Sebestyén, Juliska és a Nap sógorai címűeket, mindegyiket kicsit úgy átdolgozva, hogy ez mind régen az ősmagyaroknál történt meg.
a) Tábori nevek, jelmezek.
Órsi nevek: választanak egyet a 7 törzs neve közül (Nyék, Megyer, Kürtgyarmat, Tarján, Jenő, Kér, Keszi). Minden törzsnek van egy külön törzsi jelvénye, bőrből v. filcből, amit első este mindenki megkap és a cs.ing vállpántjára akasztva hord. Ilyen jelvények lehetnek: nap, hold, csillag, forrásvíz, turul, kard, nyíl szarvas stb., de legyen valami jelentősége is, amit a gyerekek tudnak. Ugyanez a jelvény legyen az őrsi zászlón is. A táborparancsnok a "sámán" vagy "javasasszony", aki ismeri a múltat és a jövőbe lát, ő meséli a meséket. Neki és a többi vezetőnek köpenye van, amelyre bőrre égetett v. festett jelvény (turul, csodaszarvas) van varrva. A hét vezér, amíg mi készülődünk, tanácskozik egy távolabbi helyen, de minden nap egy utasítást (napi jelszó) küld a törzseknek, az utasítások keskeny szalagokra vannak írva, minden őrs kap egyet és a zászlójára köti.
4. Légy ügyes, mint a mókus!
5. Légy gyors és kitartó, mint a fecske!
6. Légy szelíd, mint a galamb!
7. Légy szorgalmas, mint a hangya!
A tábor végén minden őrs i zászlón hét, lehetőleg különböző színű szalag leng. Vigyázzunk, hogy
vízálló filctollal írjjuk fel a mondásokat, nehogy eső esetén elkenődjenek! - Jelmezként a lányok
ősmagyar süveget készítenek, kartonból, prémszegéllyel, hátul fátyollal. A süveget lehet népi
motívumokkal díszíteni. A fiúk tarsolyt készítenek, előre kiszabott és kilyukasztott bőrdarabokból
(felszerelés: tompahegyű tű, műbőr-zsinór v. vastag, nyersszínű pamut). Ráfestik törzs-jelvényüket,
rovás írással ráírják a nevüket (őv. előfesti, mint "titkos írást"), esetleg vékony fémlemezből
tarsolylemezt is domboríthatnak, ha van idő és elég ügyesek. Vállra v. övbe akasztva hordják. A tábortűz-hely mellé állíthatunk "naplót" a törzsek életéről: két földbevert erős bot közé kifeszítünk egy darab vásznat v. bőrt, minden törzsnek egyet. Naponként a törzs megrajzolja életét, kezdi az állattal, aminek a tulajdonságát meg kell szívlelje a vezérek szerint (napi jelszó), utána odarajzolja a szerinte legfontosabbat, ami vele aznap történt.
c) Pontozó lap.
Ebben a táborban teljesen üres kartonlapot kaptak a gyerekek. Külön megrajzoltuk a történelmi Magyarország térképét és hét részre osztottuk, mint egy rejtvényt (7 sz. rajz). Ahogy haladt a tábor, egyenként ragasztottuk fel az üres lapra a részeket, a tábor végén mindenki "elfoglalta" az új hazát. A jótett-pontok megszerzése egyben felkészülés a honfoglalásra: mindenki gyűjti magának a szükséges felszerelést az útra (8 sz. rajz).
d) Ének.
Tábori éneknek nagyon megfelel a "Vadkörtefa fehéret virágzik" és okvetlenül tanítsuk meg a
"Haj, regö rejtem" csatakiáltást.
... én talán kezdenék valamit a sámánizmussal is... akár, ha már sok a kézműves dolog, akkor mondjuk mozgásilag... kis termékenységi tánc vagy illllyesmi... nekem is gondolkodni kellene rajt... és most neeem megy. :o))
Olvasgasd el itt az elsőt, hátha ad ötleteket...
... Tudom ajánlani a művészetpedagógiai kiadványokat, sok értékes ötletet találtok benn.
Szívesen mindenkinek :)
Honfoglalás témájú napközis tábort szervezünk, és ehhez várok ötleteket.
Kézműveskedésnél gondoltam agygozásra, nemezelésre, körmönfonásra, esetleg szalagszövésre.
Lesz íjászkodás is.
Ti mit csinálnátok (csináltatok)?
A korosztály 5-14 évesek
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van?
- Szerintetek mivel lehet büntetni egy 9 éves kislányt? Egyest hozott haza.
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Hosszan tartó hasmenésnél, változatos étrendet keresek kisgyerekeknek. Unjuk már a keksz, ropi, főttkrumplit, van más lehetőség ezen kívül?
- Hol lehet kapni 24 db-os muffin sütőformát az olcsóbb változatot?