Rossz evő gyerek, hogyan szoktassam változatos étkezésre? (beszélgetős fórum)
Nem tudom, mért kell "okosabbnak" lenniük a szülőknek! Ők már felneveltek egy pár gyereket ok, de fogadják el, hogy a te gyerekedet, meg te szeretnéd nevelni!
Amúgy is 5 hónaposnak rántott húst??!!! Aztán majd nem tudja az anyja, hogy mitől szenved szegény baby!! Nem semmi!!!
Pontosan ugyan ebben a cipőben jártam én is a fiammal, és semmiféle vitamin nem tudott ezen változtatni (pedig elhiheted, hogy hány orvos hányféle javaslatára mi mindent nem adtam neki). Hosszú évekig tartott a harc, én voltam a rossz anya, aki nem képes rászoktatni a gyereket az egészséges táplálkozásra... Bezzeg a nagyinak sikerült - szinte erőszakkal. Aztán jöttek az ételallergiák...
Akkor azt mondtam, elegem van, azt eszik, ami jólesik neki. Tésztákat, sajtot, tojást, krumplis ételeket, húslevest (de csak levét tésztával), sóskát, banánt, almát, aztán, szinte vége is. Sosem volt kövér, de sovány sem.
Jött a kamaszkor, és megkívánta a húst, jöhetett minden, ami húsos volt.
Aztán felnőtt, egyre kevesebb húst evett, majd annyira nem kívánta, hogy két éve egyáltalán nem eszik húst, húskészítményt. Teljesen normális alkatú, sportol is, és sosem beteg. Viszont kb. negyedét eszi annak, mint az öt évvel fiatalabb húga, aki viszont pici korától sokat eszik és változatosan (ő is normális alkatú).
Ugyan úgy kaptak mindent születésüktől fogva, és mégis a gyerek szervezetének igénye teljesen más volt, és más ma is.
Kicsi gyerekkel tudom, nagyon nehéz ezt elfogadni, és a környezettel elfogadtatni, de itt a felnőtt példa, helyes, okos, egészséges, csak jóval kevesebbet és kevesebb félét eszik az átlagnál.
Uhh!! Pedig az a normásil, hogy 6 hós koráig anyatejes legyen! 2 hónapos korától......minek?? Jajjj...
Meg rohangálás közben nem szabad etetni! Mindig leültetni az asztalhoz: reggeli tízórai ebéd..... nem játék közben.... Akkor úgy szokja meg!
Lehet el kéne beszélgetned anyósoddal nem? Hogy értse meg, hogy a te gyereked és ne próbálja máshogy nevelni mikor ott van!
szia!
az én fiam 1.5 éves és szinte semmit nem eszik.
mi az a vitamin?
már nem tudom mit csináljak vele.
Ha hús nem eszik akkor nagyon oda kell figyelned, a fehérje pótlásra!!
Mióta válogat?
Szerintem már az elejétől fogva tudatosan kell étkeznie! Úgy hogy mindig mindent adni neki, hogy ne legyen ilyen probléma! Pedig a leves nagyon fontos! Kedvenc levese sincs?
Mi a kedvenc étele a fiadnak?
Talán azzal lehetne párosítani az új lehetőséget.
pl.: ha a gyümölcsöket szereti, akkor a gyümölcslevessel is lehetne próbálkozni. stb...
Ez csak egy ötlet.
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam a gyereket, hogy egyedül elaludjon?
- 2 éves gyereket hogyan szoktassak le a ciciről?
- Milyen trükkel szoktassam gyerekem a bilire?
- Hogy szoktassam le a 8hós gyerekemet a 2x 3x-i éjszakai felkelésről?
- Hogyan szoktassam le a gyerekem a falfirkálásról?
- Hogyan szoktassam le a 2 éves gyerekem a verekedésről?