Hogyan szoktassam le a 2 éves gyerekem a verekedésről? (beszélgetős fórum)
Amit leírtál, abból nekem az jön le, mert a gyereked mókának fogja fel ezt az egészet. Apával meg lehet tenni, lehet mókázni, kacagni. Ez tetszik neki, azt még nem érti, hogy egyik szülő ezt miért fogadja el, a másik miért nem. A gyerek azt a szülőt fogja követni, aki engedékenyebb, aki mindent eltűr.
Próbálj a férjeddel komolyan beszélni erről, amíg nem késő. Most még nevelhető a gyereketek.
Én sem vagyok a verés híve, azt megértem, hogy elszakadt nálad a cérna. A kezére csapástól semmi baja nem lett, de gondolom, nem is érintette rosszul.
Szóval, tedd helyre az apukát, legyen melletted, közel azonos nevelési elvek kellenek, ha nem is megy a teljes egyetértés.
Atyaég! Elképzelem, hogy a gyermekgondozónő megharapja a bölcsist, mintegy nevelésképpen. Mindegy, hogy milyen erővel. Ez nem lehet módszer. Alkalmatlan volt a feladatára. Akik asszisztáltak neki ebben, szintén.
Ma ezt nem tehetné meg szankció nélkül.
Szülőként ha tudomásomra jutna egy ilyen, hogy gondozó megharapja a gyerekemet, annak következménye lenne.
Szégyenteljes viselkedés.
Megint csak atyaég! Aki kicsiként harap, abból biztos rabló és gyilkos válik nagy korára, annyira elkanászodik. Ez fájt.
Először a férjedet "vágd jól szájon" Addig nem fog menni a nevelés még két malomban őröltök.
Egyformán kell fellépnetek a gyerek viselkedése ellen és a helyes útra terelni, márt másként nem megy.
Egyéb nevelési elvekben is egyet kell vallanotok, akkor tudtok eredményt elérni.
Mikor bölcsödében dolgoztam, egy gyerek harapott. De olyan erőből, hogy remegett közben az erőlködéstől. Több gyerek karját is megharapta, ez hosszú időn át tartott. A szülők fel voltak háborodva, mondván hogy az a gyerek azért harap, mert van rá ideje. Nincs lekötve eléggé a figyelme. Dehogy ért annak a szép szó! Kolléga nőm egyszer csak megunta. Mikor ismét harapott a gyerek, abban a pillanatban kolléga nőm is megharapta a harapós gyereket. Persze nem erősen, csak hogy lepődjön meg. Ezt elmagyarázta neki hogy miért kapta, és hogy a másik kisgyereknek is fáj, azért sír. Ezt követően még ismétlődött ez párszor, de belátta a gyerek hogy nem érdemes harapni, mert akkor őt is harapják. Ez is olyan 2-3 év közötti volt.
Bizony nagyon sok gyerek van akinek semmit nem ér a szép szó, pedig értelmes, okos. Bennük van a csak azért is. Persze, nem szabad bántani a gyereket, lassan ott tartunk, meg is kell simogatni ha nagyobb korára annyira elkanászodik hogy rabol és öl.
Amíg a férjed szerint ez remek játék, addig nem tudsz csinálni semmit. Egyébként meg szólj rá, fogd le a kezét, és hát semmi baja nem lesz, ha ráütsz ilyenkor a kezére.
A gyerekek elég korán tudnak szeparálni, hogy nálad nem fogja csinálni, de ha közösségben lesz, ugyanezt fogja csinálni, szóval én a férjemmel beszélgetnék előbb, hogy egy hülye...
Sziasztok, gyermekem 2,5 eves, es csapkod minket, csipdes, es mostanaig ugy reagaltam, hogy megfogtam a kezet, mondtam, h nem szabad, es ott hagytam. A ferjem hagyta h csavarja az orrat, stb. IGY JATSZODTAK......... 😣 Mondtam a ferjemnek, h erre ne szoktassa, de mintha suket lenne. Sokszor felbe szakitottam ezt a beteg jatekot, de sikertelenul. Ok jol szorkoznak, nevetnek... Tegnap olyan tortent, h ugy szemembe kapott, h a keszultsegen vegesztem, mert a kormevel megkarcolta a szemem.... Ugyh jol kiosztottam a ferjem is, es mikor ezek utan csapott a fejemen egyet a fiam, kozbe nevetett, akkor ra csaptam en a kezere. Eloszor. Mert ugye az uj es modern nevelesi tanacsadas azt mondja, h ne bantsuk a gyermeket, hanem magyarazzunk es magyarazzunk, amig megnem erti, de itt volt nalam a hatar.
Ti hogyan kezelitek ezeket?
Csak olyan irjon, akinek ezzel van tapasztalata!
Koszonom a megertest.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire?
- Milyen trükkel szoktassam gyerekem a bilire?
- Hogy szoktassam le a 8hós gyerekemet a 2x 3x-i éjszakai felkelésről?
- Hogyan szoktassam le a gyerekem a falfirkálásról?