Hogyan szoktassam le a gyerekem a falfirkálásról? (tudásbázis)
csak ebben bízom igazán, azért próbálom valahogyan megoldani. Mert lassan el kell kezdenie megtanulni hogy vannak szabályok. Az oviban is lesznek. Ne legyen a fekete bárány, a kis vadócka! :) aki azt hiszi barlangban van :D
viccet félre téve valahogy majd csak túl leszünk rajta azért a tanácsokat kipróbálom, hátha csak azért izgalmas neki, mert nem szabad. Nem lennék megepve!
Persze,értem én.Szerintem,minden baba csinálja,aztán megtanulják,hogy nem szabad:)))
De akkor is olyan édesek!:))
Készíts egy falat, amire kedvére firkálhat...
Az én lánykám, matricázni szeretett...
mindenhova...
Amíg kicsi volt a folyósó volt a színtere... (következő nyáron tapétáztunk és megbeszéltük, hogy...) mostmár a szobája fala és az ajtaja a rajzai, matricái és egyéb dolgai színtere...
A bútorokra vettünk gyurmaragasztót, de ott is csak a játékszekrényre tehet ki dolgokat!
bár nem egy őstehetség, de tudja amit készít kiteheti, ha kedve tartja...
betartotta a szabályt, Sőt! büszkén mesél róla mindenkinek, hogy neki lehet :)
Az nem kizárt hogy csinál ilyent máshol. Találékonyak a gyerekek.
Mikor az enyém volt kicsi, az akkor szülőtársam pl csomagolópapírt tett fel a falra. Kizárolag azért, arra firkáljon. Firkált az enyém is, nem tudom mekkora volt mikor leszokott, talán még ovis kor körül.
És ha mondogatnád Nem firkálunk a falra.
Csak a papírra.
Mi is együtt rajzolunk, bár azt elég hamar megunja. Szoktunk festeni is, meg minden félét csinálunk, de olyan kis örökmozgó, hogy nem sokáig ül a popóján!
Az első remekművénél fogalmam sincs honna szerezte az alkoholos filcet, azzal pingált, mialatt öcsivel voltam elfoglalva.
A második alkalommal a székre felmászva(gondolom) az íróasztalról szerezte meg a tollat, és amíg mosogattam addig ő rajzolt.
Már 2 szer összefirkálta a falat. Szerencsére eddig el tudtam tűntetni, de ez így nem jó. Minden nap rajzolok vele. Az sem segít. Ok, elérhetetlen helyre rakom a tollt, ceruzát,stb-t de attól tartok, hogy ha vendégségben vagyunk és talál egy tollat nekiáll majd firkálni.
Kinek hogyan sikerült leszoktatni a gyereket erről. már ha firkálós volt, mert a testvéreim és én soha nem firkáltunk falat.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire?
- Milyen trükkel szoktassam gyerekem a bilire?
- Hogy szoktassam le a 8hós gyerekemet a 2x 3x-i éjszakai felkelésről?
- Hogyan szoktassam le a 2 éves gyerekem a verekedésről?