Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! fórum

Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! (tudásbázis)


1 2 3
2010. nov. 2. 19:50

én a resztelt májat mindig csakis marhamájból készítem

ez soha nem keményedett még meg, ellentétben a disznóval

kis csíkocskákra kaszabolva (1,5x1cm), rengeteg hagymaalappal, közepes lángon, nagyméretű edényben pici víz hozzáadásával szoktam

és igen, menet közben megsózom - és tárám!!! percek alatt puha, omlós, isteni!

(persze csak annak, aki szereti)

84. vviki2
2010. nov. 1. 18:28

Köszönöm a használható főzési tippeket!

Örülök, hogy megnyugodtak a kedélyek...;-))))

Szép estét!

83. rékaság (válaszként erre: 81. - Geranna7)
2010. okt. 30. 23:06
koszonom! ki fogom probalni:))
2010. okt. 29. 14:38
Jó tudni...a pörkölteket,resztelt májat stb..jó ha meleg vizzel öntjük fel.Akkor gyorsabb is az elkészítés és nem keményít.
2010. okt. 29. 14:35

Resztelt máj


Hozzávalók:


0,5 kg máj (sertés vagy csirke)

3 fej vöröshagyma

só, bors, pirospaprika, majoránna

olaj


A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Megszórjuk kevés pirospaprikával (csak, hogy legyen egy kis színe), borssal, majoránnával. A sertésmájat kb. fél cm-es csíkokra vágjuk, vagy a csirkemájat felezzük, vagy negyedeljük, majd a hagymához adjuk. Kicsit pirítjuk, majd ráöntünk kb. fél dl vizet. Pár percig fedő alatt pároljuk (tényleg nem kell sokáig, különben megkeményedik), végül megsózzuk.

Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!!!

80. globus (válaszként erre: 60. - Gummy)
2010. okt. 28. 19:03
Igazad lehet. Inkább együnk kevés vajat, netán zsírt, mint az észterezett, jóégtudja milyen vegyi eljáráson átesett margarinokat. Mióta olyan rohadt tudatosan étkezünk, egyre több a kövér ember. Salátaleveleken, üres leveseken nem lehet sokáig élni.
79. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 62. - Rékaság)
2010. okt. 28. 16:46
nagyon sok boltban kapható nem zsíros kaja tele van ipari szeméttel...szerintem inkább jobb zsírosabb de egészségesebb kaját enni mértékkel...vigyis az én mértékem szerint a házi egészségesebb mint a mű húdeegészségesnek kikiáltott üzletrbeli vacak.
78. rékaság (válaszként erre: 76. - Gummy)
2010. okt. 28. 16:20

amiről nem tudsz miért nyilatkozol? én legalább teszek ellene.

de gratulálok, ha meg akartál bántani most sikerült. büszke lehetsz.

pedig már azt hittem rosszul ítéltelek meg elsőre egy másik topicodat olvasva, igyekeztem is maximálisan kedvesen írni Neked, hogy lásd nem a rosszindulat jön belőlem.

de mindegy, azt hiszem itt tényleg befejeztem. további szép napot mindenkinek!

77. rékaság (válaszként erre: 74. - Gummy)
2010. okt. 28. 16:17
igen, igazad van. ahogy nekem írtak, úgy válaszoltam. azért ha ilyen szépen kigyűjtötted, nézd meg azt is légyszíves, hogy mikre írtam ezeket.
76. Gummy (válaszként erre: 72. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:43

Egymázsás csajszi! Persze, egészséges életet szeretnék, és a májjal szerintem semmi baj.

Nem úgy, mint amitől jól meghízlaltad a segged.

2010. okt. 28. 15:42
:-)
74. Gummy (válaszként erre: 70. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:40

Hát igen! Saját magadról tudnál is mit írni, mint pszichológiai eset.


Amúgy nem tudom, hogy miért kezdtél el köcsögösködni, nézd csak, idézek a válaszaidból:


"Hát ezen nevethetsz is, én is nevetek rajtad ha Te ilyeneket eszel"

"majd térjünk vissza rá 20 év múlva, hogy melyikünk hány gyógyszert szed"

"persze mindegy, és még jó hogy minden topicban van egy okos is aki ezt közli és szörnyülködik"

"Jól van okoska, tedd azt"

STB...


Ha majd pszichológiát tanulsz, először kezeld saját magad.

73. rékaság (válaszként erre: 71. - 2e0264df59)
2010. okt. 28. 15:37
na egyet mondj amikor nem hagytam!
72. rékaság (válaszként erre: 67. - Gummy)
2010. okt. 28. 15:36
am meg nem nagyon értem mire fel kötözködsz, ha jól látom éppen azután kutatsz, hogy hogyan tedd egészségesebbé a családod életét. és ez nagyon szép is, hogy szeretnél erre figyelni. és légyszíves ne támadásnak vedd ezt tőlem, nem akarok én neked prédikálni, éppen ezért, ha eddig nem tudsz róla, akkor keresgess egy kicsit utána az interneten. úgy talán jobban elhiszed :)
71. 2e0264df59 (válaszként erre: 69. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:36

végülis igazad van, mindenki hagyja rád a véleményedet, de te bizony nem hagyod magad. Te miért nem hagyod másokra a véleményüket? Abba a szakdogába szerintem lesz miről írni.

Részemről ennyi :-)

70. rékaság (válaszként erre: 67. - Gummy)
2010. okt. 28. 15:31
mennyire jellemző, hogy ha valaki olyan kritikát hall, amit magára tud venni, egyből csúfolódni, gunyolódni és támadni kezd. mert mennyire gáz lenne már gondolkodni:D tőlem teheted ezt nem az én életem, nem is érdekel. de ez a viselkedés már több mint vicces. ha egyszer arra adom a fejem, hogy pszichológiát is végezzek, biztos erről írom majd a szakdolgozatom. :D
69. rékaság (válaszként erre: 63. - 2e0264df59)
2010. okt. 28. 15:27
én nem firtattam semmi, elmondtam a véleményem, és azóta azon kattogsz :)
68. rékaság (válaszként erre: 61. - 2e0264df59)
2010. okt. 28. 15:26

azért, csak hogy megválaszoljalak, mert nagyon szeretem a májat, esszük is gyakran, de még sosem készítettem el én, és mikor megláttam a topic címet gondoltam én, hogy itt az alaklom :)

először tényleg kicsit értetlenkedve álltam mikor írta vki h négylábúak mája, és meg mertem kérdezni hogy kire gondol.. jó persze én voltam meggondolatlan ha belegondolok, biztos leesik h disznó és hasonló, de az én környezetemben senki nem eszik ilyeneket ezért hirtelen elsőre nem volt a gondolatomban.. mire aztán gunyolódások következtek és egyetlen bűnöm, hogy nem hagyom magam. lehet támadni, hogy gondom vagy veszekszek vagy bármi, de ha jól gondolom kettőn áll a vásár, és ha nem lenne folyamatosan vki aki rám akarna kontrázni, akkor talán nekem se lenne mire válaszolni :))

de mindegy különben nem is lényeges, majd valahol máshol megtanulom, hogy kellene ezt elkészíteni :)

67. Gummy (válaszként erre: 62. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:19
Miért? most milyen egészséges kaját eszel? Permetezett almát? Hehehe :D
66. rékaság (válaszként erre: 60. - Gummy)
2010. okt. 28. 15:19
nem is, mivel édesítőszert nem elvből nem használok, erről is úgy tartom, hogy egészségtelen (kérlek hagyd meg az ehhez való jogomat). A húsok jó nagy többsége amit megeszünk házi és semmiféle génkezelésen nem esik át :)
2010. okt. 28. 15:18

Kedves beírók a sertésmájat nem szabad túl sokáig főzni, mert különben olyan lesz, mint a cipőtalp és utólag megsózni. Éppen rottyan egyet és hamar levenni a tűhelyről. Én ezt hallottam remélem nyújtotta a többiek is neked segítséget.

Jó és sikeres főzést kívánok tisztelettel: Ágnes

64. Gummy (válaszként erre: 56. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:17
Ja, és gondolom nem azért lettél egymázsás, mert szalonnáztál, hanem a sok csoki, nasi stb. :D
63. 2e0264df59 (válaszként erre: 61. - 2e0264df59)
2010. okt. 28. 15:16
ja, rájöttem! Az ilyen helyeken a legjobb firtatni, hogy valaki milyen pozitív uata választott a táplálkozásban és az alja nép meg "eszi a szemetet"
62. rékaság (válaszként erre: 59. - 5befd1ebc8)
2010. okt. 28. 15:15

egészségetekre:D ki mondta, hogy ne edd. én csupán elmondtam az én véleményem ami más mint a tiéd vagy másoké. onnantól kezdve folyamatosan vagy gúnyolódik vki vagy támad vagy kontrázik. és rám van mondva hogy veszekedek, mert nem hagyom annyiban.. érdekes gondolat.

de akkor ti akik oly nagyon egyet értetek hajrá, én kiszállok ebből a topicból, és tudjátok egymást szó nélkül támogatni az elzsírosodásban.

akinek nem inge..

további szép napot!

2010. okt. 28. 15:12
na, mi lesz ha valaki pacalt akar főzni vagy szalontüdőt és arra kéri a tippeket? :-) Nem tudom, hogy akinek gondja van az e félékkel az miért nem undorodik annyira, hogy nagyívben elkerülje a fórumot?
60. Gummy (válaszként erre: 56. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:12

Itt most nem a szalonnáról van szó, hanem a májról. Egyébként a mostani kisöregek is szalonnáztak, zsíroskenyereztek régen.


És nem hiszem, hogy attól a génkezelt, tartosítószeres cucctól, vagy az édesítőszertől amit megeszel tovább fogsz élni.

59. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 56. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:06
mi pontosan ezt tesszük de kizárólag háznál sk nevelt állatokkal...
58. geranna7 (válaszként erre: 52. - Rékaság)
2010. okt. 28. 15:06
Miért fontos,h hány lába van???Nem abból készül...he,he,
57. Zorg27 (válaszként erre: 54. - Rékaság)
2010. okt. 28. 14:53
Miért más a disznó máj, fejtsd ki kérlek! Ha arra gondolsz, hogy azért mert azzal méregtelenít a disznó, akkor az összes májra ez az igaz, ha arra, hogy mit eszik a disznó, akkor pl. gondolj a haltáppal etetett ketrecbe nyomorgó antibiotikummal kezelt baromfira, vagy a halmájra a tengerekbe, tavakba, folyókba ömlő olajtól, vegyszertől megnőt halak májára. Ilyen alapon ne is együnk semmit, mert minden "szemét". Ja, és még csak annyit, hogy a disznót nem lehet 32 nap alatt vágó súlyúra hízlalni ellenben a szárnyasokkal......
56. rékaság (válaszként erre: 44. - Gummy)
2010. okt. 28. 14:46

Igazad van akkor zabáljuk a szalonnát zsíros kenyérrel és nyomtassuk le egy kis disznóval:D nyami nyami :D

na remélem ezt akartad hallani, és akkor most már megnyugszol :) egészségedre!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook