Milyen süteményt készítsek Húsvétra sütő nélkül? (tudásbázis)
Köszi még1x mindenkinek!
Maradok az eddigi terveimnél, vagyis radír szelet és emeletes élvezet, + túrótorta.
Azért leírom még1x: én is találtam és tudok is sok sütés nélküli receptet, most kifejezetten húsvéti, tavaszi, színes csemegékre gondoltam; ezért nem jöhet szóba kókuszgolyó, keksztekercs, vagy bármilyen töményebb...
Mindeninek köszi, még párszor azért vissza fogok ide nézni :D
sportszelet, mandulás kekszes
kekszrúd,piramis
Okés,szívesen!:)
6 tojásból piskótatekercset készítünk, lekvárral feltekerjük és kibéleljük vele a tortaformát oldalt és alul./Mi készen vesszük legtöbbször,és így sokkal gyorsabb is a "munkafolyamat".:) /
Krém: 3 tojássárgáját 15 dkg porcukorral, 2 vaníliás cukorral, 6 csapott kávéskanál zselatinnal, 4 dl tejjel kikeverni, felforralni, hűteni. Ha kihűlt, 4 dl tejszínből fölvert kemény habot forgatunk bele kanalanként. Beleöntjük a tortaformába, kicsit behűtjük, gyümölccsel díszítjük, gyümölcskocsonyával leöntjük.Nagyon finom, nálunk ez a család kedvence!:)
Alapból így szoktam, vannak is jó receptjeim, de kifejezetten húsvéti dolgokat nem találtam... azért jöttek jó ötletek, amiket hasznosítani fogok, köszönöm mindenkinek :D
Azért még írjatok...
A másik kedvenc: kekszes tejfölös
Egy nagy tejfölhöz 8 e.k. porcukrot szoktam kikeverni, rétegezve háztartási keksszel, ne sajnáld a tejfölt. Csináltam már tortaformában, a tetejére bármilyen gyümölcs és zselatin, be a hűtőbe, ennek is kell egy fél nap, de valami isteni. Olyan mint a túrótorta.
Tiramisut babapiskótából, nagyon finom az a recept, amelyik a mascarpone sajt tetejének belsejében van.
Vagy keksztekercset, vagy kókuszgolyókat, vagy majomkenyeret...
gumi süti! :)
szines és könnyű! Alkalomhoz illő!
emeletes élvezet
állítólag isteni finom! én még nem készítettem el, de már megvan a receptje, és lehet, hogy húsvétra megcsinálom