Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos rizstorta recept

Habos rizstorta recept

A Habos rizstorta hozzávalói:
fél cm. vékony, kerek piskótalap
1o dkg. rizs
5 " mazsola
3 dl. tej
3 dl. tejszín
2 púpozott ek. zselatinpor
fél citrom leve és reszelt héja
ízlés szerint méz, vagy cukor
l mk. só


A Habos rizstorta elkészítési módja:
a rizst a vajon üvegesre pirítjuk, ezután ráöntünk 2 dl. vizet, és 2 dl. tejet. Megsózzuk, majd addig főzzük, míg az összes folyadék el nem fő. Közben a megmosott mazsolát, és reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Végül belekeverjük a mézet/cukrot és a citromlevet. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszín felét kemény habbá verjük. A zselatint egy edényben a megmaradt tejjel kis lángon oldódásig kevergetjük. A már kihűlt rizsbe belekeverjük a zselatint is, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. A piskótalapot kapcsos tortaformába fektetjük, és a habos rizst ráhalmozzuk. A tetejét egyenletesre simítjuk, majd fóliával lefedve hűtőben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a forma oldalát meglazítjuk, és a fém tortalappal együtt egy tálcára csúsztatjuk a tortát. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük /tejszínhab, mazsola, csokireszelék stb. /

Én a rizst kuktában szoktam elkészíteni.Innen a Hoxáról vettem le a receptet, és nagyon bevált.
Jó időmegtakarítás, és mindig pergős lesz!Már nem tudom kinek a receptje volt, de leírom.
A rizst kuktában olajon megpirítom/forrósítom
Kétszeres forró vízzel felöntöm.Forrástól 8 percig főzöm, majd lekapcsolom a gázt, és 5 prrc múlve leveszem a tetejét. Kész. Tejberizynél is ezt teszem, csak tejjel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos rizstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook