Csirkesaláta 2 recept
40 perc
A Csirkesaláta 2 hozzávalói:
Fél fõtt csirke
1 doboz morzsolt csemege kukorica konzerv
2 dl majonéz
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
1/2 dl rum
2 nagy csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint mustár
só
õrölt fehér bors
csipetnyi cukor
2 evõkanál zselatinpor.
A Csirkesaláta 2 elkészítési módja:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este a rumba beáztatom. Másnap összekeverem a leszûrt kukoricakonzervvel, a kicsontozott és laskára vágott fõtt csirkével, a megtisztított, nagyon apróra vágott és megsózott vöröshagymával. A majonézbe keverem a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, a mustárt, a sót, a borsot, a cukrot és a tejfölt. Kis lábosba szórom a zselatinport, ráöntöm a tejszínt és kis lángon, állandó keverés közben addig melegítem, amíg a zselatin teljesen elolvad. Ezután átszûröm, hozzákeverem a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverem. Jól átforgatom és vagy egy díszes formába, pl. õzgerincbe, vagy több apró formába töltöm. Letakarva, hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztem, és tálalás elõtt a forma alját egy pillanatra forró vízbe mártom, ezután és az ételt salátalevéllel bélelt tálra borítom. Szépen szeletelhetõ, finom saláta, amelyhez még külön is szoktam tartármártást és pirított kenyérszeletkéket kínálni.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:11
A csirkesaláta 2 elkészítési módja és hozzávalói.