Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Kukoricás-zöldborsós rizs recept

Kukoricás-zöldborsós rizs recept

Elkészítési idő 85 perc

A Kukoricás-zöldborsós rizs hozzávalói:
20 dkg rizs
3 evõkanál konzerv zöldborsó
3 evõkanál konzerv csemege morzsolt kukorica
2 evõkanál olaj
1 evõkanál vegeta
1 mokkáskanál törött fehér bors.


A Kukoricás-zöldborsós rizs elkészítési módja:
A rizst gondosan átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Legalább fél órára tiszta vízben áztatjuk. Ezután leszûrjük, hagyjuk jól leszikkadni, majd a felforrósított olajra szórva üvegesre pirítjuk. Az ételízesítõt és a borsot ráhintve annyi vízzel öntjük fel, amennyi a rizs térfogatának a másfélszerese. Fedõ alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Közben nem szabad megkeverni, mert a rizsszemek összetörnek, és a bennük lévõ keményítõtõl ragacsossá válik az étel! A megpuhult rizst még fél óráig tartjuk lefedve, ezután pedig villával, nagyon óvatosan hozzákeverjük a jól lecsurgatott zöldborsót és a kukoricaszemeket. A lefedett rizst és elõmelegített sütõben kissé átforrósítjuk.


Kategória: Köretek receptjei


A kukoricás-zöldborsós rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook