Kukoricás-zöldborsós rizs recept


20 dkg rizs
3 evõkanál konzerv zöldborsó
3 evõkanál konzerv csemege morzsolt kukorica
2 evõkanál olaj
1 evõkanál vegeta
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A Kukoricás-zöldborsós rizs elkészítési módja:
A rizst gondosan átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Legalább fél órára tiszta vízben áztatjuk. Ezután leszûrjük, hagyjuk jól leszikkadni, majd a felforrósított olajra szórva üvegesre pirítjuk. Az ételízesítõt és a borsot ráhintve annyi vízzel öntjük fel, amennyi a rizs térfogatának a másfélszerese. Fedõ alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Közben nem szabad megkeverni, mert a rizsszemek összetörnek, és a bennük lévõ keményítõtõl ragacsossá válik az étel! A megpuhult rizst még fél óráig tartjuk lefedve, ezután pedig villával, nagyon óvatosan hozzákeverjük a jól lecsurgatott zöldborsót és a kukoricaszemeket. A lefedett rizst és elõmelegített sütõben kissé átforrósítjuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:48
A kukoricás-zöldborsós rizs elkészítési módja és hozzávalói.