Gombás sonkasaláta recept
30 perc
A Gombás sonkasaláta hozzávalói:
25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja
1 nagy doboz gombakonzerv
12 fürjtojás
1 nagy csokor zöldhagyma (szárával együtt)
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1-1 evõkanál borecet és fûszerezett paradicsomlé
1 teáskanál mustár
só
csipetnyi cukor
1 mokkáskanál törött fekete bors
salátalevelek
A Gombás sonkasaláta elkészítési módja:
A sonkát apró kockákra vágjuk. A gombakonzervet levétõl leszûrjük. A fürjtojásokat keményre fõzzük és megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk és vékonyra karikázzuk, ezután megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evõkanál gombalével és a fûszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevõjére. Jól átforgatjuk, majd hûtõszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:09
A gombás sonkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.