Ördögsaláta recept
25 perc
Az Ördögsaláta hozzávalói:
25 dkg savanyú káposzta
25 dkg fõtt
kicsontozott füstölt hús
2 nagy fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj (ha van, olívaolaj)
10 szem olívabogyó
kevés só és cukor
törött fekete bors bõven
1 púpozott teáskanál mustár
Az Ördögsaláta elkészítési módja:
A savanyú káposztát levétõl lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A füstölt húst nagyon vékony csíkokra metéljük, a vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Az olívabogyót kimagozzuk és apróra daraboljuk. Az olajat elkeverjük a káposzta levével, törött borssal, mustárral, kevés cukorral; végül minden hozzávalót összekeverünk. Legalább fél napra jégbe hûtjük, hogy jól összeérjen. Aki szereti a csípõs ízeket, tehet bele hajszálvékony karikákra vágott hegyes csöves paprikát is. Olívabogyóval díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:04
Az Ördögsaláta elkészítési módja és hozzávalói.