Parasztos rakottbab recept
A Parasztos rakottbab hozzávalói:40 dkg kolozsvári szalonna (3...5 mm vastagságra felszeletelve),
80 dkg kicsontozott nyers tarja (1 cm vastagságra felszeletelve),
1 kg savanyúkáposzta (kissé eldarabolva)
50 dkg lóbab (beáztatott)
30 dkg nyers füstölthús (pl. tarja) (1...1,5 cm-es kockákra vágva),
1 szál parasztkolbász (félcentis kakikákra vágva)
2-3 doboz paradicsompüré
1-2 evőkanál paprikakrém (erős)
A Parasztos rakottbab elkészítési módja:
Lerakási sorrend (6 literes lábasba): 1) Kolozsvári szalonna, 2) nyers tarja, 3) káposzta fele, 4) bab, 5) füstölt hús, 6) parasztkolbász, 7) káposzta másik fele, 8) paradicsompüré fele elkeverve 2-3 deci vízben és a paprikakrémmel (ráönteni), 9) annyi vizet utánatölteni, hogy éppen ellepje, 10) paradicsompüré másik felét a tetejére kenni. Sütni (nagy lángon): - fedő alatt 2 órát - fedő nélül még egy órát.
Ha a víz elfő, pótolni kell. lehet borral is pótolni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. okt. 7. 06:28
A parasztos rakottbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.