Chili mexikói bab recept
A Chili mexikói bab hozzávalói:40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors
só
A Chili mexikói bab elkészítési módja:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. okt. 6. 06:11
A chili mexikói bab elkészítési módja és hozzávalói.