Brabanti sertésborda recept
A Brabanti sertésborda hozzávalói:3 evőkanál olaj
4 db kb 15 dkg-os sertésborda szelet
3 csipetnyi fehérbors
3 dkg liszt
4 kisebb fej vöröshagyma
2 dl sör
1,5 dl erőleves
1 kanál étkezési keményítő
( vagy rizsliszt)
A Brabanti sertésborda elkészítési módja:
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalon 3 percig pirítjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, és a húshoz adjuk, majd további 5 percig sütjük. Közben a húst megfordítjuk, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk. A kész szeleteket kiemeljük. A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük. még egyszer fölforralom, és a mártást a húsra öntöm.
párolt vajas kelbimbó és sós burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. okt. 3. 05:39
A brabanti sertésborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.