Kelet texasi vörös chili recept
A Kelet texasi vörös chili hozzávalói:2 teáskanál olaj,
1 kilogramm darált marhahús,
2 nagy fej finomra vágott hagyma,
egy teáskanál fokhagymakrém,
egy teáskanálnyi oregánó,
4 teáskanálnyi pirospaprika,
fél teáskanálnyi (én az őröltet szeretem
használni) köménymag,
só,
egy kiló paradicsom (meg szoktam hámozni, forró
vízbe dobva, könnyen lejön a héja),
fél liter paradicsomlé,
négy deci víz,
6db. szárított paprika (chili),
10 dkg. Tejcsokoládé.
A Kelet texasi vörös chili elkészítési módja:
Pirítsd meg a hagymát olajon, s vesd rá a darált marhahúst. Addig forgasd,amíg kifehéredik. Add hozzá a fokhagymakrémet (senki nem szól meg, ha friss fokhagymát törsz meg, annak áthatóbb az íze), az oregánót, a paprikát se felejtsd ki, s a köménnyel való ízesítésnek is ez az ideje. Sózd meg. Hogy le ne égjen, öntsd alá a paradicsomlevet. Vágd a húshoz, keverd el, ha úgy látod, hogy nem jó az állaga, önts hozzá a paprikás vízből. Törd a csokoládét apró darabokra, add hozzá, jól keverd el, és legalább egy órán keresztül főzd a chilit.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 30. 07:23
A kelet texasi vörös chili elkészítési módja és hozzávalói.