Citromos, gombás csirke recept
A Citromos, gombás csirke hozzávalói:1 db 1,8 kg-os csirke,
2 citrom,
1,5 kávéskanál finom só,
5 evőkanál olaj,
1,5 dkg zsír,
1 piros húsú paprika,
6 szárított gomba,
5 újhagyma,
4 evőkanál száraz fehér bor,
1,5 kávéskanál cukor,
2 evőkanál szójamártás,
1 kávéskanál kukoricaliszt,
kevés orölt gyömbér,
frissen darált bors.
A Citromos, gombás csirke elkészítési módja:
Áztassuk a gombát langyos vízben 20 percig. Csumázzuk ki a paprikát és vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra. Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evokanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen. Tegyük a zsírt sütoedénybe, olvasszuk ki, tegyük bele a gyömbért, a paprikát és a gombát. Erős tűzön kevergetve pirítsuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a citromkarikákat és a hagymát. Pirítsuk együtt még fél percig. Ezután adjuk hozzá a bort, a cukrot és a szójamártást. Ha felforrt, tegyük bele az elkevert lisztet. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a sütőedénybe a húst, kevergessük 1 percig, öntözzük meg 2 kanálnyi citromlével. Keverjük meg. Forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 27. 06:18
A citromos, gombás csirke elkészítési módja és hozzávalói.