Pácolt pulykamell zöldségekkel recept
A Pácolt pulykamell zöldségekkel hozzávalói:20 dkg pulykamell
1 cukkini
1 piros húsú paprika
1 fej hagyma
2 evőkanál tejföl
A pácoláshoz
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított oregano
1/2 kávéskanál őrölt rozmaring
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál citromlé
A Pácolt pulykamell zöldségekkel elkészítési módja:
Egy jól zárható műagyag dobozba keverjük össze a pácoláshoz a fűszereket, ízesítőket az olajjal és a citromlével. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól keverjük össze. A húst rakjuk egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágjuk csíkokra. Teflon serpenyőben először a húst süssük pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Ezután ugyabban a serpenyőben süssük addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tegyük vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s lefedve páruljuk még néhány percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne keverjük hozzá a tejfölt.
Köretnek kis szarvacska tésztát, vagy párolt rizst ajánlok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 29. 19:29
A pácolt pulykamell zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.