Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában recept
80 perc
A Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában hozzávalói:
2 személyre:
1 db csirkemell, (4 szelet hús jön ki belőle),
2 dl főzőtejszín,
4 szelet baconszalonna,
10-15 dkg sajt,
liszt, tojás a bundázáshoz.
A Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában elkészítési módja:
A csirkemelleket kiklopfolom, de nem sózom le! A tepsit kikenem egy kis vajjal, vagy olajjal (lehet oliva is). Ráfektetem a baconszalonnákat. Lereszelem a sajtot egy mélyebb tálba, amiben a húsokat majd meg lehet forgatni. A húsokat először a lisztbe forgatom, majd a tojásba, és végül a sajtba. Ha marad sajt én a tetejére még rászoktam szórni. A bepanírozott húsokat ráfektetem a baconszalonnákra, úgy, hogy 1 hús 2 baconon legyen. Ezután lelocsolom a tejszínnel, és 180 fokon elkezdem sütni. Nem fontos letakarni, mivel a csirkemell hamar megpuhul.
Azért nem írtam a sózást, mert nekem egyszer sikerült elsóznom. :)
A bacon elég sós, ezért vigyázni kell!
Én a tojást szoktam egy kicsit megsózni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kbaby, 2007. márc. 28. 14:06
A tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.