Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept
A Tejszínes-fokhagymás csirkemell hozzávalói:80 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek
étkezési keményítő
ételízesítő
A Tejszínes-fokhagymás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét és a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, ételízesítővel megszórjuk (ízlés szerint). Felöntjük kevés vízzel, fokhagymatörőn átttörjük a fokhagymát, és a csirkére tesszük. Puhára pároljuk. A tejszín felét ráöntjük, és tovább főzzük. Egy kevés vízzel, vagy tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt (folyós legyen, de ne túl híg), és a fövésben lévő csirkehúsra öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben hozzáöntögetjük a maradék tejszínt.
Kagylócska tésztával szoktam tálalni. Minnél fokhagymásabb, annál finomabb (szerintem)! Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mariann, 2006. jún. 28. 17:21
A tejszínes-fokhagymás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.