Csirkeragu színes, párolt zöldségekkel recept
A Csirkeragu színes, párolt zöldségekkel hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes fej vöröshagyma,
2 kis gerezd fokhagyma,
2-2 piros és sárga húsú paprika (kb. 25 dkg-mosak),
1 brokkoli (kb. 50 dkg),
20 dkg sárgarépa,
18 dkg hosszú szemű rizs,
4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg),
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál szójaszósz,
só,
bors,
a díszítéshez petrezselyemzöld
A Csirkeragu színes, párolt zöldségekkel elkészítési módja:
A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. A kicsumázott paprikákat csíkokra metéljük. A brokkolit rózsákra osztjuk, a sárgarépákat felkarikázzuk. A rizst 5 dl forrásban lévő sós vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a sárgarépát sós vízben 4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, további kb. 4 percig pároljuk, majd leszűrjük. A csíkokra metélt húst megsózzuk, megborsozzuk. A felhevített olajon kb. 5 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a kétféle hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, rövid ideig sütjük, majd fél liter vízzel felöntjük és felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, hozzáadjuk a húst, a répát és a brokkolit, majd felforraljuk, és az 1-2 evőkanál vízben csomómentesen elkevert keményítővel besűrítjük. Összeforraljuk, kb. 3 percig főzzük, végül szójaszósszal és frissen őrölt borssal ízesítjük. A csirkeragut petrezselyemzölddel díszítjük. A rizst külön kínáljuk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 21. 19:45
A csirkeragu színes, párolt zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.