Nyúlsült zöldfűszerekkel recept
A Nyúlsült zöldfűszerekkel hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
1 konyhakész nyúl,
só,
frissen őrölt bors,
2 evőkanál dijoni mustár,
50 g főzővaj,
2 szem borókabogyó,
1 ág rozmaring,
1 ág kakukkfű,
1 ág majoranna,
2 babérlevél,
150 g pancetta (hasalja szalonna),
200 ml tyúkhúsleves-alaplé (lehet kockából is), 150 ml fehérbor,
100 ml marsala (édes desszertbor)
A Nyúlsült zöldfűszerekkel elkészítési módja:
A nyulat egyforma darabokra vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd bekenjük mustárral. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. A nyúlhúst a felhevített főzővajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, végül az egészet leöntjük a borral és a levessel. Mellédobjuk a zöldfűszereket, a borókabogyót és a babérlevelet. Azután fedő alatt a forró sütő középső részében kb. 30 percig pároljuk. Sütés közben egyszer megfordítjuk, de a pecsenyelével gyakran locsoljuk meg a húst. Végül a nyulat leöntjük az édes borral, és még kb. 20 percig sütjük tovább a sütőben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 20. 19:43
A nyúlsült zöldfűszerekkel elkészítési módja és hozzávalói.