Erdélyi rablóhús puliszkával recept
9 perc
Az Erdélyi rablóhús puliszkával hozzávalói:
80 dkg. vesepecsenye
15 dkg. füstölt szalonna,
2 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál fűszerpaprika,
20 dkg. kukoricadara,
Az Erdélyi rablóhús puliszkával elkészítési módja:
A húst hosszába vágjuk, lehetőleg vékonyan. Kiteritve kissé kiverjük,lényeges, hogy nagyobb lap legyen belőle. Ekkor a vékonyan felvágott füstölt szalonna szeletekkel takarjuk, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, s végül szorosan feltekerjük. Összetűzzük hústűvel, vagy kötözzük cérnával. A sertészsírt felhevitjük és a sütőedénybe helyezett hústekercset ezzel megöntözzük. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha átsült. Közben sós vízben a szokásos módon elkészítjük a puliszkát, amit köeetként kinálunk hozzá. Hideg savanyú káposzta salátával is kitűnő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. jan. 20. 18:27
Az erdélyi rablóhús puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.