Gyergyói májpástétom recept
60 perc
A Gyergyói májpástétom hozzávalói:
2 kg. friss sertésmáj,
2 db. nagyobb fej vöröshagyma,
1 szál nagyobb sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
só,
1 evőkanál sertészsír,
l5 dkg. vaj
l kiskanál őrölt fekete bors,
l evőkanál mustár
A Gyergyói májpástétom elkészítési módja:
A friss sertésmájat lehártyázzuk, a járatoktól megszabadítjuk és az így előkészített májat apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyan felszeleteljük és a zsíron mindegyiket üvegesre pirítjuk.Ha kész ekkor hozzáadjuk az apróra vágott májat.Ügyeljük arra, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert akkor bekeményedik.Mielőtt a tűzről lehúznánk sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Ha kihült húsdarálón alaposan - legalább kétszer - a masszát ledaráljuk.Ekkor utánaízesítjük, majd a vajat, mustárt is hozzáadva alaposan kikeverjük.Végül hidegebb helyre téve pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerezést gazdagíthatjuk más fűszerekkel is. Főleg disznóöléskor készítették.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. jan. 19. 03:59
A gyergyói májpástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.