Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gyergyói májpástétom recept

Gyergyói májpástétom recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gyergyói májpástétom hozzávalói:
2 kg. friss sertésmáj,
2 db. nagyobb fej vöröshagyma,
1 szál nagyobb sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
só,
1 evőkanál sertészsír,
l5 dkg. vaj
l kiskanál őrölt fekete bors,
l evőkanál mustár


A Gyergyói májpástétom elkészítési módja:
A friss sertésmájat lehártyázzuk, a járatoktól megszabadítjuk és az így előkészített májat apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyan felszeleteljük és a zsíron mindegyiket üvegesre pirítjuk.Ha kész ekkor hozzáadjuk az apróra vágott májat.Ügyeljük arra, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert akkor bekeményedik.Mielőtt a tűzről lehúznánk sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Ha kihült húsdarálón alaposan - legalább kétszer - a masszát ledaráljuk.Ekkor utánaízesítjük, majd a vajat, mustárt is hozzáadva alaposan kikeverjük.Végül hidegebb helyre téve pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

A fűszerezést gazdagíthatjuk más fűszerekkel is. Főleg disznóöléskor készítették.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gyergyói májpástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook