Halpaprikás bográcsban recept
90 perc
A Halpaprikás bográcsban hozzávalói:
l,5 kg. pontyszelet,
l db. csípős zöldpaprika,
2 evőkanál édes-nemes paprika,
l kávéskanál őrölt fekete bors,
1 késhegynyi őrölt köménymag,
só,
1 db. nagy szem paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsompüré),
1 evőkanál citromlé,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
1 dl. vörösbor
A Halpaprikás bográcsban elkészítési módja:
A szeletelt és beirdalt pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük és félre tesszük. A bográcsba kb. 4-5 dl. vizet öntünk és ebben pároljuk-főzzük az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma megfőtt belerakjuk a hal felét, - főleg a szálkás farok és fejrészt. Paprikával meghintjük, beledobjuk a felszeletelt csípős paprikát, a paradicsomot ( vagy pürét), sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk és kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a hal másik felét is és készre főzzük. Mielőtt levennénk a szolgafáról bort öntünk alá és pár perc múlva tálaljuk. Körettel, friss kenyérrel egyaránt kifogástalan.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. jan. 10. 15:08
A halpaprikás bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.