Galyasági szarvaspörkölt gombával. recept
120 perc
A Galyasági szarvaspörkölt gombával. hozzávalói:
1,5 kg. szarvascomb,
4 -5 db. közepes vöröshagyma,
3 -4 db. zöldpaprika,
15-20 dkg. gomba (csiperke, de lehet erdei is), 8-10 gerezd fokhagyma, 3 -4 szem érett paradicsom,
1 kiskanál frissen törött fekete bors,
15 dkg. édes-nemes fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt köménymag,
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
l5 dkg. füstölt húsos szalonna,
10 dkg. sertészsír,
2 db. erős paprika,
3 dl. száraz vörösbor,
3-5 db. babérlevél,
A Galyasági szarvaspörkölt gombával. elkészítési módja:
A bográcsban kevés sertészsírt olvasztunk.Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára megpiritjuk, rászeleteljük a zöldpaprikát, az érett paradicsomot. Kissé dinszteljük, majd a tűzről levéve az édes.nemes paprikával megszórjuk és ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott szarvashúst is. Kevés hideg vizet öntünk alá ( kb. 1 - 1 és fél dl.),és a tűzre visszatéve bele szeleteljük az egyik erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk. Kb. 15-20 perc mulva - ha a hús teljesen megfőzz Erősebb tűzön 30-35 percig főzzük, gyakran kevergetve. Ekkor hozzáadjuk az apróra felkockázott füstölt szalonnát, zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát is. Tovább főzzük.A hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a vörösbor háromnegyedét és a babérlevelet is.Szükség szerint utánaízesítjük. A tűzről levéve a forró ételhez hozzáadjuk a bor kisebbik részét, elkeverjük. A csípős paprikát felkarikázzuk, kis tányéron kínáljuk. Galuska illik hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 9. 17:02
A galyasági szarvaspörkölt gombával. elkészítési módja és hozzávalói.