Fokhagymás tört burgonya recept


80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász
A Fokhagymás tört burgonya elkészítési módja:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük. Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával. Köretnek és főételnek is kitűnő.
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 7. 09:07
A fokhagymás tört burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.