Csipkebogyószörp egyszerűen recept
90 perc
A Csipkebogyószörp egyszerűen hozzávalói:
5 kg. csipkebogyó,
2,2 kg. kristálycukor,
1 evőkanál citromsav,
natrium-benzoát szükség szerint
A Csipkebogyószörp egyszerűen elkészítési módja:
A leszedett csipkebogyókat megtisztítjuk, alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük és lemérjük. Minden kilogrammnyi súlyra 3-4 dl. vizet számolva lábosba tesszük és lassú tűzön készre főzzük. A végén fakanállal összetörjük a bogyókat.Egészen apró lyukú szitán áttörjük, ügyelve arra, hogy az apró magok ne kerülhessenek bele a szörpbe.Szűrés után a kész levet ismét lemérjük, majd literenként 70-75 dekányi kristálycukrot adunk hozzá és lassú tűzön kevergetés közben hozzáadjuk a citromsavat is. Az újra forrástól számítva 20-25 percig még főzzük, majd tiszta üvegekbe rakjuk. tetejére kevés tartósítót pergetünk és lezárjuk.
Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 3. 06:59
A csipkebogyószörp egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.