Dobálós savanyúság recept
A Dobálós savanyúság hozzávalói:vödör, vagy hordó, aminek zárható a teteje (az enyém 60 literes)
30 liter víz, 10 gramm borkénpor,10 g timsó (ezt én patikában vettem),10 g citromsav,15 g Natrium-benzoát,3 liter 10%-os ecet,3kg kristálycukor,2,1/2 kg só- 10 g egész feketebors,1 tasak babérlevél,1 csokor kapor
A Dobálós savanyúság elkészítési módja:
Kímértem 30 liter hideg vizet a hordóba, majd mindent lemérve beleszórtam. Fakanállal (fémmel tilos) jól összekevertem, majd mentek (vagy majd mennek) bele a megtisztított zöldségek, ami éppen terem. Amik lehetnek:zöld paradicsom (ha nagy, félbevágjuk), karfiol, rózsáira szedve, uborka,gyöngyhagyma,paprika (félbevágva),sárgarépa,kis tök,cukkini, félig érett szilva (félbevágva, kimagozva) stb.
Mikor már nem dobálunk bele várjunk 1 hetet és már ehető is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. nov. 3. 15:18
A dobálós savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.