Majonéz házilag recept


1 tojás sárgája
1 ek mustár
1 ek cukor
csipet só
kb. 2 dl olaj
1 kis pohár tejföl
A Majonéz házilag elkészítési módja:
A tojássárgáját, a mustárral, cukorral, sóval habverővel jól kikavarjuk, az olajat apránként kavarjuk hozzá. Addig kavarjuk még jól besűrűsödik és kivilágosodik. Végül hozzákeverjük a tejfölt.
Ha csak mártogatónak készitem kicsit édesebbre, ha salátaöntetnek akkor sósabbra csinálom. Lágyabb ízt kapunk ha a tejfölt vegyítjük Parmalat főzőtejszínnel(csak a parmalat a jó mert az sűrű és krémes)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ditte32, 2009. okt. 25. 17:27
A majonéz házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.