Csirkemáj illatos mártásban recept


60 dkg csirkemáj (szív nélkül),
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl húsleves,
6 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál olaj,
2 db csillagánizs,
1 csokor friss koriander
A Csirkemáj illatos mártásban elkészítési módja:
A csirkemájat megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A fölforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymagerezdeket, szójaszósszal, cukorral, csillagánizzsal fűszerezve, a húslevessel felöntve puhára pároljuk (kb. 20-25 perc). A tűzről levéve megszórjuk apróra vágott, friss korianderrel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ditte32, 2009. szept. 28. 17:55
A csirkemáj illatos mártásban elkészítési módja és hozzávalói.