Tofunézes vegasali recept
A Tofunézes vegasali hozzávalói:kb.5 deka csiperke(konzerv is jó)
5deka fejessali
1paradicsom
1konzerv babcsíra(pl bonduelle,90 g-os)
1paradicsompaprika
fél deci natur joghurt(folyékonyabb fajtából)
1 tk almaecet
10-20g natur tofu
fűszerek ízlés szerint
1 tk búzakorpa vagy zabkorpa
A Tofunézes vegasali elkészítési módja:
a zöldségeket beletesszük valamiféle edénybe,összekeverjük. a joghurtot az almaecetet és a fűszereket(én szójaszószt,chilit,kurkumát,kaprot,cayenne borsot és egy kis bio vega fűszerkeveréket tettem bele)összekeverjük.a tofut szétnyomkodjuk,hogy túró állagú legyen,és hozzákeverjük a joghurtos öntethez.végül az egész trutymót ráöntjük a salira,és egykis búzakorpával megszórjuk a tetejét.
rögtön is meg lehet enni,de célszerű 1-2 órára betenni a hűtőbe,hogy összeérjenek az ízek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: codie, 2009. szept. 24. 16:52
A tofunézes vegasali elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.