Svéd gomba recept





3 ek. olaj
1 nagy hagyma
1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves)
só, bors, babérlevél
1 közepes doboz paradicsompüré
pár csepp citrom leve
kevés porcukor
A Svéd gomba elkészítési módja:
Olajon megpirítunk a reszelt vagy kis kockákra vágott vöröshagymát. Ráteszünk 0,5 kg vékony szeletekre vágott gombát (vagy a lecsepegtetett konzerves gombát), sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét keverünk hozzá, babérlevelet, kevés citromlevet, kevés porcukrot teszünk bele, összefőzzük. Hagyjuk kihülni és tesszük hütőbe.
Jól hűtve fogyasztjuk, pirított kenyérrel, bagettel nagyon finom!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2008. jan. 9. 11:44
A svéd gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.