Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Svéd gomba recept

Svéd gomba recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Svéd gomba hozzávalói:
3 ek. olaj
1 nagy hagyma
1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves)
só, bors, babérlevél
1 közepes doboz paradicsompüré
pár csepp citrom leve
kevés porcukor


A Svéd gomba elkészítési módja:
Olajon megpirítunk a reszelt vagy kis kockákra vágott vöröshagymát. Ráteszünk 0,5 kg vékony szeletekre vágott gombát (vagy a lecsepegtetett konzerves gombát), sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét keverünk hozzá, babérlevelet, kevés citromlevet, kevés porcukrot teszünk bele, összefőzzük. Hagyjuk kihülni és tesszük hütőbe.

Jól hűtve fogyasztjuk, pirított kenyérrel, bagettel nagyon finom!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A svéd gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook