Paradicsomos gomba recept
45 perc
Zsírszegény
147 kcal
4 személyre:
- 500 g friss paradicsom
- 400 g sampinyon gomba
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 olajos, aszalt paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- 80 g paradicsompüré
- fél citrom
- 1 babérlevél
- oregánó
- 1-2 csipet cukor vagy édesítőszer
- bazsalikom
- petrezselyem
A Paradicsomos gomba elkészítési módja:
1.) A paradicsomokat megmossuk, gömbölyded oldalukon keresztirányba bemetsszük a héjukat. 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, meghámozzuk, szárcsonkjukat, magjaikat eltávolítjuk, a húsukat felaprózzuk. 2.) A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát finomra, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. 3.) Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, az aszalt paradicsomot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levél, a babérlevelet, az oregánót, egy kevés sót, borsot, végül ízlés szerint édesítjük. Lassú tűzön, fedő nélkül puhára-sűrűre főzzük. 4.) A kihűlt gombát csinos tálba szedjük, tetszés zserint bazsalikommal, petrezselyemmel vagy felkarikázott kemény tojással, citromkarikákkal díszítjük.
Friss, sokmagos rozsos kenyérrel, illetve pirítósként előételként, mártogatóként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. máj. 22. 14:48
A paradicsomos gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.