Fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) recept
A Fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) hozzávalói:12 kis szelet marhacomb (egyenként 6 dkg-os)
só
bors (lehetõleg frissen õrölt)
6 gerezd fokhagyma
2 közepes fej hagyma
20 dkg sampinyon
néhány csepp citromlé
5 dl olaj
1 teáskanál sûrített paradicsom
2,5 dl pecsenyelé
2,5 dl marhahúsleves
néhány csepp Worcester-szósz
liszt (beleforgatni a húst)
A Fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) elkészítési módja:
A fokhagymát meghámozzuk és csíkokra vágjuk; a hagymát is meghámozzuk és vastag csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és megtisztítjuk; a nagyobbakat négy felé, a kisebbeket 2 felé vágjuk és egy kis citromlével meglocsoljuk. A hússzeleteket megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd mindkét oldalát lisztbe nyomkodjuk. Egy nagy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a húsok mindkét oldalát hirtelen elõsütjük majd az edénybõl kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a hagymát és a fokhagymát; hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, rövid ideig vele együtt pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Mindezt simára fõzzük, hozzáadjuk a gombát majd a hússzeleteket is visszatesszük. Kis lángon, letakarva puhára pároljuk, majd Worcester-szósszal, sóval és frissen õrölt borssal ízesítjük.
Vajba forgatott tésztával tálaljuk; melléje vörösbort lehet fogyasztani, úgy az igazi :-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 13. 13:01
A fokhagymás marhaszeletkék gombával (4-6 adagot ad ki) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.