Tasakban sült csirkemell recept
A Tasakban sült csirkemell hozzávalói:2 fokhagymagerezd,
1 nagy citrom,
1 evőkanál morzsolt oregánó,
1 + 1 evőkanál mustár,
5 evőkanál olaj,
2 csontos, bőrös csirkemell (egyenként kb. 35 dkg-os darabok),
só és frissen őrölt bors,
2 dl joghurt,
1 csokor petrezselyem,
1 csomag újhagyma.
A Tasakban sült csirkemell elkészítési módja:
Azzal indítunk, hogy letépünk 8 darab 30x30 cm-es alufólia darabot, és magunk mellé készítjük őket. A páchoz a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk, és átszűrjük, aztán egy mélyebb tálban összekeverjük a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a morzsolt oregánót, egy evőkanálnyi mustárt meg az olajat. A csirkemell filéket hosszában megfelezzük, és az így kapott 4 darabot kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk-megborsozzuk. Betesszük őket 5 percre a pácba, aztán anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, bőrös oldalukkal felfelé nézve átemeljük őket egy-egy alufólia lap közepére. Sorra letakarjuk mindet egy-egy másik alufólia lappal, aztán az alsó és a felső alufólia lapok széleit szorosan összehajtogatjuk a csirkemellek körül. Így jól záródó, de viszonylag buggyos tasakok kerülnek ki kezeink közül. A sütéshez előveszünk 1 vagy 2 akkora serpenyőt, amelyben elférnek egymás mellett a csirkés tasakok, és olajba mártott kenőecsettel kikenjük őket. Ezután a serpenyőket erős lángon felforrósítjuk, majd mérsékelt tűzön oldalanként 8-10 perc alatt megsütjük bennük a becsomagolt csirkemelleket. A tasakok sütés közben felpuffadnak, és ez így van rendjén. Amíg a csirke sül, apróra vágjuk a petrezselymet és az újhagyma fehér szárát, aztán belekeverjük mindkettőt a joghurtba, végül pici sóval és a maradék mustárral ízesítjük. Tálaláskor a tasakokat átemeljük egy-egy tányérra, kicsomagoljuk a csirkemelleket, és megöntözzük őket a hagymás-petrezselymes joghurttal. Zöldséges rizs a megfelelő körete.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. szept. 19. 05:58
A tasakban sült csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.