Krumplibohóc recept
A Krumplibohóc hozzávalói:6-8 szem krumpli,
2 doboz tejföl,
10 dkg füstölt, reszelt sajt,
1 szál répa, megtisztítva és megreszelve,
5 dkg magozott, fekete olajbogyó,
1 db piros kaliforniai paprika,
1 tubus csemege paprikakrém.
A Krumplibohóc elkészítési módja:
Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak. Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük. Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba. Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. szept. 17. 01:09
A krumplibohóc elkészítési módja és hozzávalói.