Csõben sült rókagomba recept
A Csõben sült rókagomba hozzávalói:60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
só, bors
4 dkg olaj
3 dl tejföl
1,5 dl tejszín
3 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
3 tojás
1 tojássárgája
néhány darabka vaj meghinteni
zsemlemorzsa és vaj a tûzálló tálhoz
A Csõben sült rókagomba elkészítési módja:
-A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk -A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk -A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk -Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük -Addig pirítjuk míg levet nem enged, ezután leszûrjük, de a levét megõrizzük -A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával. ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük -Egy tûzálló tálat kivajazunk és körbeszórjuk zsemlemorzsával -Beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással -Meghintjük reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben, 220 ºC-on fél órán át sütjük.
Mi friss salátával szoktuk tálalni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 16. 12:15
A csõben sült rókagomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.