Pulyka költemény recept
A Pulyka költemény hozzávalói:1 kg pulykamell,
3 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg gomba,
6 evőkanál olaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál tejszín,
2 tojássárgája, 1
evőkanál apróra vágott petrezselyem,
20 dkg darált hús,
só
őrölt bors,
1 kiskanál pirospaprika,
2 evőkanál reszelt sajt,
2 paradicsom,
2,5 dl fehérbor,
1,5 dl húsleves (kockából)
A Pulyka költemény elkészítési módja:
A húst finoman kiverjük, hogy minél nagyobb szeleteket kapjunk. A paprikát, a hagymát és a gombát két evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségek felét félretesszük mártásnak, a másik feléből elkészítjük a tölteléket. Zsemlemorzsát, tejszínt, tojássárgáját, darált húst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, keverünk hozzá, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A húst föltekerjük, és erős cérnával összekötjük. A húsrolókat a maradék olajon minden oldalán átsütjük. A megmaradt hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, a hústekercseket a hagymával, a paradicsommal a serpenyőben visszamaradt pecsenyelével tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a fehérbort. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük. A tepsiben visszamaradt pecsenyeleves hagymát, paradicsomot, a félretett zöldségekkel összeforraljuk, majd turmixoljuk. A húsrolókat szeleteljük, petrezselyemmel díszítjük, a mártással együtt tálaljuk
Karácsonykor ezt mindig megcsdinálom, a siker soha nem marad el!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: julianna54, 2008. nov. 9. 03:18
A pulyka költemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.