Bolgársaláta recept




8 szemályre: 2 db nyers uborka /kb.40 dkg/
4 db húsos zöldpaprika
4 db kemény paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg gomolya sajt
só
bors
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
A Bolgársaláta elkészítési módja:
Az uborkát, zöldpaprikát, paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vádjuk. A citromlevet a mustárral és az olajjal elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük és a felaprított zöldségfélékre öntjük. Óvatosan átforgatjuk, reszelt gomolyasajttal meghíntve tálaljuk.
Tehetünk rá egy kefírt, laktatóbb. /Saját tapasztalat./
egy adag:120 kcal
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Cicamica, 2006. aug. 21. 11:32
A bolgársaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.