Karácsonyi Nutellás linzerkarikák recept
A Karácsonyi Nutellás linzerkarikák hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
½ csomag vaníliás cukor
2 tojássárga
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 üveg
darált dió
porcukor
A Karácsonyi Nutellás linzerkarikák elkészítési módja:
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd a hideg margarint is beledaraboljuk. Az anyagokat egymással alaposan elmorzsoljuk. Amikor a tészta kezd összeállni, a tojások sárgáját is hozzáadjuk, és a tésztát készre gyúrjuk. Hűtőben dermesztjük, pihentetjük. Enyhe átgyúrás után liszten vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval, párosával tésztalapokat formázunk. Minden második lapocska tetejét középen kiszúrjuk, tojással vékonyan kenjük, darált mogyoróval megszórjuk. A tésztakorongokat forró (190°C-os) sütőben világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, a mogyorós lapocskákat enyhén porcukrozzuk, az alsó sima lapocskákra gazdagon Nutellát halmozunk. A linzerkarikákat egymásra illesztjük.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: julianna54, 2008. nov. 6. 03:43
A karácsonyi nutellás linzerkarikák elkészítési módja és hozzávalói.