Zúzmarás szelet recept
A Zúzmarás szelet hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
4 tojás fehérje
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
Krém hozzávalói:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Kimagozott és lecsorgatott meggy (málna vagy ribizli)
1 citrom
A Zúzmarás szelet elkészítési módja:
Tészta elkészítése: A 4 tojás keményre vert habjába egyenként belekeverjük a porcukrot, a 4 tojás sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, kihűtött margarint és jól összekeverjük. Kizsírozott, lisztezett nagy tepsibe simítjuk és aranysárgára sütjük. Ha megsült kettévágjuk és töltjük. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd sűrűn telerakjuk meggyel. Végül rátesszük a másik lapot. A tetejét citrommázzal vonjuk be, vagy becukrozzuk. Krém elkészítése: A 2 dl tejben felfőzzük s grízt. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 26. 15:53
A zúzmarás szelet elkészítési módja és hozzávalói.