Rácsos, mákos pite recept
A Rácsos, mákos pite hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
Töltelék hozzávalói:
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
1 evőkanál vaj
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 db közepes alma
½ citrom
késhegynyi őrölt fahéj
A Rácsos, mákos pite elkészítési módja:
Tészta elkészítése: A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük. 5 percig forró, majd közepes lángon világossárgára sütjük. Töltelék elkészítése: A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, belekeverjük az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 24. 15:33
A rácsos, mákos pite elkészítési módja és hozzávalói.